Filip Krovinović

 JOSKO PONOS Cropix
FILIP KROVINOVIĆ

Hoće li i ovo biti njegova večer? ‘Hajdukovog Portugalca‘ su upamtili, spreman je za novu veliku partiju

Stavio je točku na i poljudske partije, a i večeras želi dokazati da nije uzalud bio član Benfice.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 15:49

Portugalcima je nakon prvog susreta poslužio kao alibi. Svojevrsni štit za ispriku pred navijačima nakon poraza.

Gotovo svi su istaknuli sljedeće...

- Pogodak za 3:1 potpisao je bivši igrač Benfice - naglašavali su portugalski mediji.

Filip Krovinović je zabio posljednji zgoditak, “probušio” je Varelu i bitno smanjio šanse za prolaz Vitorije. Ali, drugom se Portugalci nisu mogli ni nadati...

Raskrižje karijere

Prije sedam ljeta Filip Krovinović je bio na raskrižju karijere, iz Zagreba je odlazio, a opcije su bile Portugal i Hajduk.

Na kraju je ispadanjem Bijelih iz Europe izabrao Rio Ave u kojem je proveo dvije godine. Rio Ave je platio 800.000 eura, ali u ljeto 2017. klub s Luza platio je odštetu od 3,5 milijuna eura.

Odličnim se Krovinović pokazao već sljedeće sezone, ali nakon šest mjeseci došla je teška ozljeda.

Teška ozljeda

U velikom usponu karijere zaustavili su Krovinovića ozlijeđeni ligamenti koljena. Vraćao se kasnije preko posudbi u WBA i Nottinghamu, a prošlog ljeta je počeo pripreme ne bi li se nametnuo treneru Jorgeu Jesusu. Ali, umjesto povratka u prvu momčad, došlo je do neslaganja s trenerom, verbalne “paljbe” u razmjeni mišljenja i bilo je jasno da Krovinović mora s Luza. Prva opcija bila je posudba, ali na kraju je Hajduk otkupio njegov ugovor za 1,5 milijuna eura. Krovinović je prošlog ljeta predstavljen kao najveće pojačanje Bijelih i s pravom su se Portugalci pribojavali bivšeg igrača Benfice.

Krovinović će i večeras biti veliki adut Hajduka. Tiago Silva s jedne strane kao pokretač igre, te Krovinović s druge. U Portugalu je ostavio duboki trag, ali u Guimaraesu poslijepodne ima prigodu još jednom svima potvrditi da je s pravom bio igrač velikana s Luza.

Linker
24. travanj 2024 12:05