Bruno Petković

 RONALD GORSIC Cropix
POGLED NA SASTAV

Petković je dobio ozbiljnu Čačićevu poruku, a evo i zašto u prvih 11 nije bilo najskupljeg dinamovca

Ispred jednog igrača Dinama više nema nikakvih upitnika, njegov broj postao je neizostavan
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 21:20

Samo jedno, idemo kazati uvjetno iznenađenje je danas je priredio Ante Čačić. U početnom, udarnom sastavu nije bilo - Luke Ivanušeca. Na desnu stranu instalirao je Darija Špikića. Hrvatski reprezentativac Ivanušec u posljednje vrijeme nije u dobroj formi i trener Modrih ga je očito odlučio ‘kazniti‘, pa ga nije instalirao u udarni sastav. S druge strane, Špikić u svakoj utakmici u kojoj igra donosi probojnost, igra dobro, uostalom, pogodio je u zadnjoj prvenstevnoj utakmici u Varaždinu na centaršut Bočkaja. Inače, Čačić prije utakmica nikad ne govori o sastavu, pa čak niti svojim igračima. Izdiktira ga uvijek prije utakmice.

Mi smo u najavi utakmice kad smo slagali ‘naš‘ sastav baš razmišljali o tome treba li u udarnu postavu gurnuti Ivanušeca ili Špikića. Odlučili smo se za Ivanušeca na temelju njegovog statusa, ali smo očito pogriješili. Čačić ne mari za status. Kad se radi o ostaloj desetorici, ispalo je baš prema najavi. Opet se trener Modrih odlučio da na poziciju lijevog bočnog postavi Roberta Ljubičića, ali to se i očekivalo. Petra Bočkaja ipak ne koristi u europskim utakmicama, on je očigledno samo za ‘domaću upotrebu‘.

image

Luka Ivanušec

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Također, Čačić se odlučio da danas starta na poziciji stopera s Boškom Šutalom, koji se nakon povratka na teren pokazao jako dobrim, pa je zaslužio mjesto u udarnom sastavu. Lauritsen je ipak ostao na klupi, a Dino Perić nije bio upitan. Kao što se i očekivalo, u momčadi je bio mladi Martin Baturina, Dinamova ‘desetka‘, mladi momak s najviše imaginacije u igri koji je odigrao odličnu utakmicu u Razgradu. Baturina je postao neizostavni dio udarne postave Dinama, ispred njegovog prezimena više nema nikakvih upitnika, krenula je očito jedna velika karijera. U vrhu napada je zaigrao Josip Drmić, dok je Bruno Petković ostao na klupi za pričuve. Petko u zadnje vrijeme nije u idealnoj formi, pa je bilo izgledno da ga trener neće uvrstiti u udarni sastav. Morati će se Petković potruditi da opet dođe do povjerenja Ante Čačića kad je prvih jedanaest u pitanju. Trener mu je danas poslao ozbiljnu poruku.

Linker
24. travanj 2024 20:18