Hoće li Nikola Kalinić zaigrati od prve minute ili će na teren postava koja je igrala protiv Vitorije?

 DAMIR KRAJAC Cropix
TAKTIKA ZA VILLARREAL

Pogledajte mogući sastav Hajduka: Splićani kao u najboljoj utakmici sezone, ali još jači za tri igrača!

Splićani će pokušati nadoknaditi 2:4 iz prve utakmice, a za očekivati je da će igrati kao protiv Vitorije.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 11:57

Kakav Hajduk možemo očekivati sutra protiv Villarreala? Odgovor je vrlo jednostavan - kao protiv Vitorije Guimaraes na Poljudu. Dva su razloga.

Prvi je sasvim logična činjenica da je to bila najbolja utakmica Bijelih na početku nove sezone. Nijedan dvoboj nije bio ni blizu tog pobjedničkog izdanja u predvečerje praznika Oluje. Drugi razlog je činjenica da je Hajduk u tom susretu zaigrao u sustavu 4-2-3-1, koji najviše odgovara momčadi Valdasa Dambrauskasa, ali pritom treba dodati da su Bijeli kadrovski jači za tri igrača. U odnosu na Vitoriju ima litavski stručnjak Bijelih na dispoziciji oporavljene Fossatija i Kalinića, te Borevkovića, koji nije igrao protiv Portugalaca u Splitu radi crvenog kartona iz prethodnog europskog nastupa. Ima i Awaziema, koji se Hajduku priključio tek dva dana prije susreta s Vitorijom, s dva treninga ušao je tek u finišu dvoboja.

Igrački jači Hajduk ima i neusporedivo teži zadatak. Taktički prekopirati susret s Vitorijom značilo bi da Bijeli moraju u prvom dijelu čvrsto držati utakmicu pod kontrolom, strpljivo tražiti koridore prema vratima Pepa Reine, a potom u nastavku ubaciti u višu brzinu i žešće pritisnuti goste. Jasno, nije jednostavno napraviti identičnu situaciju kakvu su kreirali u susretu s Vitorijom jer nije kvaliteta protivnika na istoj razini. Pritom je ipak značajno pitanje Nikole Kalinića, koji će biti u kadru za utakmicu, ali ako 34-godišnji centarfor krene od prve minute, to će ukazati na bitno ofenzivniji Hajduk.

Međutim, i s Kalinićem morat će Bijeli biti iznimno čvrsti u sredini i posebno na stoperskim pozicijama. “Ranjeni” Kalinić s 13 šavova na licu nije potpuno spreman, ali prevelika je utakmica s Villarrealom da se ne bi preuzelo i više rizika na svim razinama. I momčadskog i osobnog. Uostalom, ne igraju se takve utakmice svaki dan. Zato Hajduk očekujemo u agresivnom izdanju, ali primarno odgovornog sa željom za posjedom i kontrolom dvoboja.

Neće biti jednostavno, međutim, to se znalo čim se u ždrijebu ukazao Villarreal. U svakom slučaju, treba pokušati “kopirati” izdanje s Vitorijom.

Dakle, mogući sastav Hajduka je sljedeći: L. Kalinić - Mikanović, Borevković, Awaziem, Melnjak - Grgić, Fossati - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja.

Linker
24. travanj 2024 13:42