Moreno Teixeira, trener Vitorije

 ANTE CIZMIC Cropix
PRESICA NA POLJUDU

Trener Portugalaca: Uvjeren sam da možemo proći dalje!; Dambrauskas: Moja najdraža pobjeda? Sljedeća!

‘Znamo što nas čeka u uzvratu! Oni će napasti od prve minute‘, kaže trener Hajduka.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 23:51

Nakon dvoboja na Poljudu i velike pobjede Hajduka protiv Vitorije (3:1) zanimljivo je bilo čuti, vidjeti reakcije portugalskih suparnika. Evo što će reći trener Moreno Teixeira:

- U prvom dijelu smo dozvolili Hajduku šanse kroz neke pogreške. U nastavku je nezrelost naše ekipe došla do izražaja, što je dakako i moja osobna odgovornost. Izgubili smo, ali nismo ispali iz natjecanja. Imamo utakmicu portugalske lige i onda ćemo se fokusirati na uzvratni dvoboj sa Hajdukom. Znali samo da moramo biti koncentrirani svih 90 minuta, ali to je prces odrastanja mladih igrača. Nisu navikli na takav ambijent, niti prtisak ovakvog natjecanja. Ipak, uvjeren sam da ćemo biti puno bolji u drugoj utakmici - kaže Teixeira pa dodaje:

- Nismo mislili da će s Hajdukom biti kao u dvoboju sa Puškaš Akademijom, ali ni taj susret nije bio lagan. Pobjeda protiv Mađara je bila na domaćem terenu. Hajduk je organizirana momčad, sa igračima iznadprosječne pojedinačne kvalitete, ali mi još uvijek vjerujemo da ćemo u Guimaraesu stvoriti teško okruženje za Hajduk. S podrškom naših navijača, mislim da možemo proći. O promjenama u momčadi razmišljat ćemo nakon nedjeljne utakmice u prvenstvu. Primili smo tri pogotka i svjesni smo pogrešaka koje smo napravili., ali odgovornost za pogreške uvijek ide na trenera - zaključio je.

Evo i izjave Valdasa Dambrauskasa s press-konferencije:

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Ne mislim da je ovo bilo najbolje poluvrijeme Hajduka, ali utakmica je imala veliku važnost. Atmosfera je bila sjajna, a mi smo napravili veliki posao. Od 0:1 došli smo do velike pobjede. Igrali smo veliku, ali ne i savršenu utakmicu. Prvi je zadatak bio uzeti im loptu, jer onisu tehnička ekipa koja voili dominirati posjedom. U prvom dijelu smo bili spori u otvraanju igre. Imali smo dvije šanse, ali u drugom dijelu smo bili bolji u sredini terena. Lopta je bolja cirkulirala. Razočaravajuće je kako je protivnik zabio, jer bili smo bolji. Iz jedinog udarca prema vratima su nam zabili - rekao je trener Hajduka pa nastavio:

- Dva pogotka prednosti? Bit će teško i bit će drukčije. Publika će biti kontra nas i znam kako su strastveni njihovi navijači. Vitoria više nema što izgubiti i ići će presingom na koji mi moramo kvalitetno odgovoriti. U prvoj smo prikazali pravu utakmicu i zaslužili smo pobjedu. Nije bilo jednostavno kada smo gubili 1:0, a imali smo inicijativu. Ali, u tom trenutku se nismo predali, bili smo fantastični - nastavlja.

Moja najdraža pobjeda? To je sljedeća pobjeda! Rastemo kao momčad, svaka nas pobjeda osnaži. U Kupu smo također imali 0.1 pa smo okrenuli kao i protiv Vitorije. Da smo izgubili večeras, izgledalo bi da se svijet srušio. Ali, pobijedili smo, jer smo to i zaslužili našim zrelim nogometom.Možemo predvidjeti kakva nas utakmica čeka u Portugalu, od prve minute napad domaćina. Ali, spremit ćemo se. Melnjak? Možda napravi izazov Livaji za najboljeg strijelca. Rad se uvijek isplati i Bog te nagradi. Nekoliko je igrača imalo oklade za pobjedu, ne samo Krovinović, ali mi smo postigli tri pogotka - završio je Dambrauskas.

Linker
25. travanj 2024 15:20