ROBERT MATIć/HAJDUK.HR Robert Matić/hajduk.hr
BIVŠI STRETEG BIJELIH

‘Villarreal je stvarno snažna momčad, skoro kao vanzemaljci! Ali, Torcida im može sama zabiti dva gola‘

Gledat ću, navijati, veliki pozdrav svim hajdukovcima - poručio je bivši trener Bijelih
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 14:23

Hajduk protiv Villarreala nije obična utakmica, to je borba Splićana kontra dugih tradicija, kontra godina europskog posta na velikoj sceni. Davne 1985. Hajduk je eliminirao Torino, posljednji klub iz liga Petice. Prije 12 godine Bijeli su posljednji put igrali europsku jesen, a uz susret s Villarrealom vezana je i tradicija neuspjeha kontra Španjolaca.

U pet navrata su Bijeli pokušavali, ali Valencia (dvaput), Atletico Madrid, Mallorca i Deportivo La Coruna bili su nepremostive prepreke. Večeras Bijeli imaju priliku srušiti sve tradicije, prekinuti duge serije bez uspjeha na najvišoj razini. Imaju šansu ponovno eliminirati klub iz lige Petice, prekinuti španjolsko prokletstvo i doći do europske jeseni. Koliko ciljeva u samo jednoj utakmici, koliko godina čekanja na veliki rezultat Hajduka u Europi...

U međuvremenu za Slobodnu Dalmaciju javio se i Paolo Tramezzani, bivši trener Bijelih i poručio:

- Villarreal je stvarno snažna momčad, skoro kao vanzemaljci, ali u nogometu su čuda moguća. Stadion Poljud, navijači, Torcida može sama zabiti dva gola! Torcida može učinit da Villarreal izgubi glavu. Super je važan gol Fossatija u Valenciji, smanjio je na 2:4 i ponudio nadu. Gledat ću, navijati, veliki pozdrav svim hajdukovcima - poručio je bivši trener "bijelih" koji sad radi u Švicarskoj.

Linker
24. travanj 2024 06:46