StoryEditor
Zaključana vrata stadiona Anfield
 PAUL ELLIS/AFP
748 testova

Koronavirus u Premier ligi: Potvrđeno šest pozitivnih slučajeva u tri različita kluba

‘Podrobnije informacije o klubovima i pojedincima neće biti obznanjeni od strane lige...‘
Autor: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2020. 17:57

Šest pozitivnih nalaza na COVID-19 otkrilo je testiranje među igračima i klupskim osobljem u tri kluba Premier lige, koje je provedeno tijekom nedjelje i ponedjeljka uoči početka zajedničkih beskontaktnih treninga.   

Provedeno je ukupno 748 testova, a šest neimenovanih osoba, igrača ili klupskih zaposlenika, bilo je pozitivno. Oni će sada morati sljedećih sedam dana provesti u samoizolaciji.

"Premier liga donosi opću informaciju u svrhu transparentnosti i integriteta natjecanja. Podrobnije informacije o klubovima i pojedincima neće biti obznanjeni od strane lige, a rezultati će i dalje biti predstavljeni javnosti na isti način nakon svakog sljedećeg kruga testiranja", stoji u priopćenju Premier lige.

Englesko nogometno prvenstvo prekinuto je 13. ožujka, a kao mogući datum nastavka natjecanja spominjan je 12. lipnja. No, sa svakim novim pozitivnim rezultatom na testiranjima, taj bi se datum mogao prolongirati. Do kraja natjecanja ostale su još ukupno 92 utakmice.

U utorak su klubovi počeli s prvom fazom povratka treninzima. Igračima je dopušten rad u manjim skupinama s najviše pet članova, a nitko od igrača ne smije trenirati duže od 75 minuta. Igrači se tijekom treninga moraju pridržavati i ostalih mjera kao što je držanje socijalnog razmaka.

Linker
17. lipanj 2020 06:49