Trener Sibenika Krunoslav Rendulić
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
‘JEDNA STVAR ME BOLI‘

Koronu dobio na svadbi u Zagrebu, ne u ‘novom HR žarištu‘! Trener novog hrvatskog prvoligaša sve otkrio

‘Nadam da nisam ništa prenio klupskim čelnicima, koji su prisilno u samoizolaciji...‘
Piše: Slobodna Dalmacija/Ivo MikuličinObjavljeno: 03. srpanj 2020. 09:24

Izbjegavajte odlazak na svadbe, koje se održavaju u zatvorenim prostorima, uz korištenje klima- uređaja!


To je uputa koje se, očito, nije držao Krunoslav Rendulić, trener nogometaša Šibenika, piše Slobodna Dalmacija. I tko zna koliko bi još Šibenčana taj vitalni Slavonac poslao u samoizolaciju da se nije odlučio za rutinsku provjeru krvne slike u šibenskom Medicinskom centru.


- Moj liječnik, dr. Željan Antulov, kazao mi je kako mi je krvni nalaz vrlo dobar, s izuzetkom CRP-a, koji je graničan, ali bliže normalnom. A epidemiološka su pravila jasna i valja ih poštovati. Zajedno sa suprugom, koja je također bila na svadbi, ja sam u samoizolaciji u našoj kući u Srimi. Djecu smo za svaki slučaj ostavili u Zagrebu. Sve sam primio mirno. Bole me jedino medijski naslovi u stilu „Novo žarište u Šibeniku“! Kakvo žarište u Šibeniku, kad sam se inficirao u Zagrebu!


- Usrdno se nadam da nisam ništa prenio klupskim čelnicima, braći Bulat i Juri Zoričiću, te mom suradniku Ivici Matasu, koji su prisilno u samoizolaciji. Da je ta nada i realna govori i činjenica da nemam nikakve simptome na COVID 19. Ne kašljem, ne curi mi nos, nemam pritiska na prsima… Zato vjerujem da ću se poslije novog testiranja brzo priključiti radu s momčadi – otvorio nam se trener Rendulić.

image
Krunoslav Rendulić
NIKSA STIPANICEV/CROPIX


I bez prvog trener stručni stožer na Šubićevcu ne djeluje obezglavljeno.


- Na treningu zasad ima samo petnaest igrača, a dva smo prva tjedna ionako planirali kao uvod u „prave“ pripreme. Tu je i naš kondicijski trener Frane Cinotti. Tako nema potrebe za pojačanjima u stručnom stožeru. Pogotovu što smo uvjereni da će se Rendulić brzo pojaviti na Šubićevcu – izjavio je Klaudio Vuković, prvi Rendulićev pomoćnik.

Šibenski nogometni mercato zasad je usmjeren samo prema izlaznim vratima. Svojom voljom, ili uz odriješene ruke koje im je dao stručni stožer, na Šubićevcu više ne stanuju Antunović, Blaić, Juričić, Kukec, Musa i Pranić, dok su nova lica, zadnji vezni Vedran Smokrović iz biogradskog Primorca i stoper Arian Mršulja iz Smedereva, još uvijek na razini mogućih pojačanja.

- Smokrovića odavno imam u notesu. I ne želim se bez prave provjere odreći igrača koji je, blago rečeno, ekstremno brz. Što se, pak, Mršulje tiče, bilo bi dobro kad bi on zaoštrio konkurenciju u sredini obrane – objašnjava Rendulić.


„Gornji dom“ (čitaj: klupsko vodstvo) na Šubićevcu ostao je bez ključnih igrača. U takvom ozračju konce je preuzeo član uprave Stipica Protega.

- Znam da ćemo nešto teže funkcionirati bez braće Bulat i Jure Zoričića, ali živimo u doba mobitela i društvenih mreža pa vjerujem da ćemo nekako premostiti dva iduća tjedna – oglasio se Protega.

Osim borbe za rješavanje igračke križaljke, te punjenja klupskog proračuna, na Šubićevcu su i te kako okupirani organizacijom finalne utakmice Hrvatskog kupa Lokomotiva – Rijeka, koja će se 1. kolovoza odigrati na šibenskom travnjaku.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

- Na razgovore nam stiže Marijan Kustić, prvi operativac HNS-a. U odsustvu bolesnih čelnika, primit ćemo ga gradonačelnik dr. Željko Burić i ja. Naravno, uz pomoć nogometnih snaga Stipice Protege i Hrvoja Kulušića, tajnika Šibenskog saveza – informirao nas je Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik, zadužen za sport i kulturu, piše Slobodna.

Linker
19. travanj 2024 01:32