PATRICK HERTZOG Afp
NEMA GA NA MAPI

Došao je kao spasitelj, ali sve je ubrzo krenulo prema dnu! Messi i svijet nogometa ovo ne pamte 13 čak godina

Otkako je stigao u glavni grad Francuske Messi je mrežu uspio zatresti samo devet puta
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2022. 13:58

Francuska nogometna Ligue 1 objavila je kandidate za najboljeg nogometaša tamošnjeg prvenstva u ovoj sezoni, ali na popisu se nije našla argentinska zvijezda Lionel Messi.

Većina je uvjerena kako će ovu godinu nagradu uzeti njegov suigrač iz PSG-a Kylian Mbappe. Njemu bi to bila treća pobjeda u karijeri, a ove sezone glavni su mu konkuretni Wissam Ben Yedder (Monaco), Dimitri Payet (Marseille), Lucas Paqueta (Lyon) i Martin Terrier (Rennes).

To što se Messi nije našao na prestižnom popisu i nije preveliko iznenađenje obizirom na skromne partije i općenito skroman učinak od Argentinca u sezoni 2021./22.. U vremenu kada je nosio dres Barcelone Messi je redovito bio barem među kandidatima, a taj niz trajao je sve od 2009. godine kada je njegovo ime po prvi puta osvanulo na listi. Nagradu je u Španjolskoj podizao ukupno devet puta.

image
SEBASTIEN BOZON Afp

Također valja istaknuti kako je 11 puta proglašen i za najboljeg napadača. Dvaput kada mu to nije uspjelo bilo je 2013. godine kada mu je pobjedu 'ukrao' Cristiano Ronaldo, te 2019. godine kada je uspješniji bio Karim Benzema.

Ne postoji to što Messi nije osvojio s Barcelonom i velika većina javnosti očekivala je da sa sjajnim predstavama nastavi i u PSG-u, ali to se za sada još nije dogodilo. Otkako je stigao u glavni grad Francuske Messi je mrežu uspio zatresti samo devet puta, četiri puta u prvenstvu i pet puta u Ligi prvaka.

Linker
18. travanj 2024 07:55