)

 VALERY HACHE Afp
ŠOU U FRANCUSKOJ

Drama do drame! Kovaču pobjeda protiv Majera, PSG izbjegao poraz u nadoknadi, Grbić slavio preokretom

Tri dosad prvoplasirane momčadi Ligue 1 nisu pobijedile u prvenstvenim dvobojima 19. kola
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. prosinac 2021. 23:22

Tri dosad prvoplasirane momčadi Ligue 1 nisu pobijedile u prvenstvenim dvobojima 19. kola, vodeći PSG spasio kod Lorienta tek u sudačkoj nadoknadi (1:1). Parižani bez Mbappea, i već dugo bez Neymara, odigrali su slabu utakmicu, Lorient je imao sedam poraza zaredom, zasluženo vodio golom Monconduita.

PSG je bio gotovo bezopasan, prvi udarac u okvir uputio iza 60. minute, a u 83. minuti ostali su gosti i bez Sergija Ramosa. Ušao je na poluvremenu, a onda u četiri minute dobio dva žuta kartona i dodatno oslabio svoju momčad. Međutim, u prvoj minuti nadoknade Mauro Icardi pronašao je put do mreže i obranio čast PSG-a. Messi i društvo i dalje imaju tek jedan prvenstveni poraz i 13 bodova prednosti, no, za skupu družinu s Parka prinčeva neobičan su podatak samo dvije pobjede u zadnjih šest prvenstvenih gostovanja.

image
SEBASTIEN SALOM-GOMIS Afp

Još je uzbudljivije bilo u Marseillu. Duje Ćaleta-Car protiv Reimsa igrao je do 92. minute, gosti su vodili 0:1, imali igrača manje od 85. A onda je duboko u nadoknadi, nakon konzultacija s VAR sobom dosuđen kazneni udarac za Marseille, Payet je zabio i izjednačio (1:1).

Zato je trećeplasirani Rennes izgubio kod Monaca (2:1), momčad Nike Kovača svladala je Lovru Majera i društvo. Iako su gosti poveli golom Terriera u 18. minuti, Monaco se vratio i okrenuo, Ben Yedder je zabio s bijele točke, a Volland za pobjedu. Majer je imao nekoliko dobrih poteza, ali bez konačnog učinka, napustio je igru u 62. minuti.

image
VALERY HACHE Afp

Dobitnik kola je momčad Nice, koja je pobijedila Lens (2:1) i popela se na drugo mjesto s istim brojem bodova kao i Marseille (33), koji ima utakmicu manje. Rennes je sad četvrti s 31 bodom, toliko ih ima i Montpellier koji je bio uvjerljiv (4:1) protiv Angersa. Spomenimo i da je Lille Ive Grbića, koji je branio čitav susret, dvaput stizao prednost Bordeauxa i na kraju slavio 3:2 na gostovanju. Grbić je pred kraja susreta upisao i jednu odličnu obranu, izbacivši loptu u korner.

Utakmica Clermonta i Strasbourga odgođena je zbog guste magle, ne zna se još kad će se igrati.

Linker
20. travanj 2024 16:07