CHRISTOPHE SIMON Afp
NAVIJAČI SU BILI JASNI

FOTO: Tudor uoči utakmice dobio oštru poruku! Evo što je pisalo na transparentu koji mu je osvanuo pred očima

Igor Tudor i Marseille uspjeli su izdržati pritisak navijača i upisati važnu pobjedu protiv Lyona
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. studeni 2022. 22:53

Nakon pet utakmica bez pobjede, u kojima su upisali čak četiri poraza, Igor Tudor i Marseille vratili su se na pobjedničke staze. Puni plijen uzeli su pobjedom 1-0 protiv Lyona na Vélodromeu, a hrvatski trener i njegova momčad nisu imali sasvim ugodan doček od domaćih pristaša.

Prije utakmice navijači su izvjesili transparent na kojem je pisalo: "Listopad je bio odlučujući, vi ste ga učinili katastrofalnim. Svi ste krivi, pobjede su obaveza".

Pogleda li se učinak Marseillea u prethodnom mjesecu, u sedam utakmica upisali su dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza. Nova neugodna situacija dogodila se prilikom iščitavanja zapisnika na stadionu, kada je službeni spiker predstavio Tudora, stadionom su se prolomili glasni zvižduci.

Čini se da su igrači poslušali imperativ navijača kako su pobjede nužne. Jordan Veretout izveo je korner, a svojim ubačajem idealno je pogodio Samuela Gigota koji glavom smješta loptu u donji dio male mrežice vrata Lyona. Stoper je burno proslavio pogodak, preskočivši ogradu i otrčavši u zagrljaj navijačima koji su bili u transu.

Pogodak za pobjedu pogledajte ovdje

Marseille je uspješno održao prednost do kraja susreta, a ovom su pobjedom zasjeli na četvrto mjesto francuske lige s 27 bodova nakon 14 odigranih kola. Prvi, i dalje neporaženi, PSG već je odmakao daleko i na kontu ima 38 bodova, a slijede ga Lens s 33 i Rennes s 28 bodova. Iako je Tudorova momčad na trenutačnoj ljestvici četvrta, to je primarno zbog bolje gol-razlike, jer isti broj bodova kao Marseille imaju i Monaco i Lorient.

Proteklih se dana sve glasnije počelo pričati o mogućoj smjeni 44-godišnjeg hrvatskog stratega, nakon niza razočaravajućih rezultata i ispadanja iz Europe, ali čini se kako je ovom pobjedom kupio još vremena na klupi kluba s juga Francuske. Marseille će iduće nedjelje na gostovanju kod Monaca odraditi posljednji dvoboj prije pauze za Katar, a bit će to vjerojatno ključan dvoboj po pitanju budućnosti Tudora na klupi kluba. Francusko prvenstvo, nakon Mundijala, nastavit će se već 28. prosinca.

Linker
23. travanj 2024 17:10