VALERY HACHE Afp
OGLASIO SE SPORTSKI DIREKTOR

Iz Monaca konačno otkrili razlog zašto je legendi Vatrenih uručen otkaz! ‘Poštujemo Niku Kovača, ali...‘

‘Dužni smo iskazati poštovanje prema radu Nike Kovača‘, započeo je Paul Mitchell
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2022. 14:37

Philippe Clement predstavljen je kao novi trener francuskog prvoligaša Monaca. Preuzeo je tako Belgijac i službeno klupu na kojoj je zamijenio hrvatskog stručnjaka Niku Kovača.

Bivši izbornik Vatrenih po mnogima je iznenađujuće smijenjen jer u posljednjih je jedanaest utakmica upisao samo jedan poraz i to na Parku prinčeva protiv Paris Saint Germaina, a u prvenstvu je držao šesto mjestom s tek četiri boda zaostatka za drugom Nicom.

Razlozi Kovačeva odlaska bili su nerazjašnjeni, pričalo se i o nezadovoljstvo pojedinih igrača, no danas je sportski direktor kluba Paul Mitchell odlučio izaći Monacovom verzijom priče.

"Dužni smo iskazati poštovanje prema radu Nike Kovača. Zajedno smo izgradili čvrste temelje našeg projekta. Da, on je u tome sudjelovao. No, izvedbe momčadi od ljeta do Božića pokazale su nam da ne ispunjavamo u potpunosti naš potencijal. Nakon drugog dijela prošle sezone bili smo sigurni da smo u prednosti pred konkurencijom. Vlasnici su nam dozvolili da zadržimo sve igrače i ojačamo sastav kako bi se mogli natjecati na svim frontovima, ali mi u niti jednom trenutku ove sezone nismo bili među pet najboljih momčadi lige. Nismo izgledali kao prošle sezone i danas smo u zaostatku od 17 bodova iza lidera. Zaostatak je prevelik", poručio je Mitchell.

Linker
20. travanj 2024 09:22