Nasser Al Khelaifi
 FRANCK FIFE Afp
MILIJARDER ODLUČAN

Kakva poruka Realu: ‘Nikad ga nećemo prodati, niti će ikada otići kao slobodan igrač! Gdje bi on otišao?‘

‘Barcelona je uvijek htjela Neymara natrag, to nije nikakva tajna. Je li se Neymar htio vratiti? Ne‘
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 08. lipanj 2021. 19:01

Prvi čovjek Paris Saint-Germaina, predsjednik Nasser Al Khelaifi, otkrio je neke detalje o klubu s Parka prinčeva. Progovorio je prije sve o budućnosti Kyliana Mbappea u francuskoj prijestolnici, a dotakao se još i Neymara, koji je nedavno produžio ugovor do 2025., pa i Lionela Messija, koji je službeno i dalje bez kluba za iduću sezonu.

Iako su mnogi upravo ovo ljeto vidjeli kao prijelazni rok u kojemu će Kylian Mbappe napokon napustiti PSG i napraviti novi korak u karijeri, predsjednik Al Khelaifi vrlo samouvjereno tvrdi da je Mbappeova budućnost u PSG-u.

- Bit ću jasan. Kylian će ostati u PSG-u. Nikad ga nećemo prodati, niti će ikada otići kao slobodan igrač. Javnosti nikad ne dajem detalje glede pregovora koji su u tijeku, ali mogu reći da ovi pregovori teku vrlo dobro. Nadam se da ćemo pronaći rješenje.

Realova želja

Mbappeov aktualni ugovor s PSG-om, naime, istječe na kraju iduće sezone, pa je PSG u situaciji da u sljedećim mjesecima obvezno mora produžiti ugovor s njime, jer će u suprotnom biti prisiljeni prodati ga za nižu cijenu kako bi izbjegli najgori ishod - odlazak po isteku ugovora bez ikakve odštete. Nije tajna da je Mbappe velika želja Florentina Pereza u Real Madridu, no pitanje je može li takav transfer ikoji klub priuštiti s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u nogometu. Vjeruje se da bi eventualna prodaja Kyliana Mbappea srušila sve dosadašnje rekorde.

- Ovo je Pariz i ovo je njegova država. On ima misiju promovirati Ligue 1, državu i njenu prijestolnicu, ne samo biti nogometaš. Radi se o fantastičnom dečku, i kao sportašu i kao osobi. Sigurno će osvojiti Ballon d’Or u sljedećim godinama, 100 posto sam uvjeren - dodao je predsjednik PSG-a.

Francuski mediji tvrde da, slično kao Messi s Barcelonom, Mbappe traži uvjerenja od kluba da će se u PSG-u moći boriti za najveće titule. Nakon razočaravajuće sezone s ispadanjem u polufinalu Lige prvaka i, još bitnije, izgubljenom titulom francuskog prvaka, Mbappe želi vidjeti ambiciju klupskih čelnika.

- Želi garanciju da će imati kvalitetnu momčad oko sebe? Ako je to rekao, to znači da želi pobijediti i to je dobra stvar. Pruženo mu je sve što mu treba da produži s nama. Gdje bi drugo pošao? Koji klub se može usporediti s PSG-om danas po pitanju ambicija i projekata - zapitao se Al Khelaifi.

Neymar nije htio otići

PSG je, podsjetimo, već produžio ugovor sa svojom drugom megazvijezdom, Neymarom. Brazilac je produžio ugovor do ljeta 2025. godine unatoč špekulacijama da bi se htio vratiti u Barcelonu. Upravo o tome, njegovoj želji da ponovno zaigra u dresu Barcelone, progovorio je Al Khelaifi, koji tvrdi da se radi o medijskoj tvorevini bez pokrića.

- Barcelona je uvijek htjela Neymara natrag, to nije nikakva tajna. Je li se Neymar htio vratiti? Ne - otkrio je predsjednik PSG-a, pa dodao:

- Istina je da mu je trebalo neko vrijeme da se privikne na Pariz i Francusku, ali možete ga nazvati danas i reći će vam koliko je sretan i ispunjen ovdje s nama. Kao što sam i prije rekao, ne želimo igrače koji nam čine uslugu što dolaze u naš klub. Želim igrače koji će s ponosom braniti naše boje. Klub je iznad svakog igrača, tko god to bio.

Linker
25. travanj 2024 17:45