FRANCK FIFE Afp
NAKON SKORO POLA GODINE

Konačno: Vraća se legendarni Sergio Ramos, prvi put u početnom sastavu - sa Messijem i Neymarom!

U srpnju je nakon 16 godina u Realu prešao u PSG, ali gotovo 5 mjeseci liječio je ozljedu lista
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. studeni 2021. 09:48

Sergio Ramos spreman je za debi u dresu PSG-a na gostovanju kod St Etienna. Na stadionu Geoffroy Guichard danas od 13,00 sati Parižani kreću u pohod na novu pobjedu, a Ramos otvara novo poglavlje karijere. U srpnju je nakon 16 godina u Realu prešao u PSG, ali gotovo pet mjeseci liječio je ozljedu mišića lista.

Putovao je s momčadi na utakmicu Lige prvaka u Manchester ovog tjedna, prvi put se našao na klupi, a četiri dana kasnije očekuje se 35-ogodišnji Ramos u kopačkama na terenu. Francuski L' Equipe plasirao je Ramosa na naslovnicu svog nedjeljnog izdanja sa porukom "Konačno", uz koje ide i mali upitnik. Ipak su godine velike, a Ramos je rijetko igrao u kalendarskoj 2021.

image
OLI SCARFF Afp

Međutim, sat vremena prije susreta, otklonjena je svaka dilema, legendarni kapetan startat će protiv St. Etienna.

Zadnji put je zaigrao početkom svibnja u polufinalu Lige prvaka kontra Chelsea na Stamford Bridgeu. Od tada je liječio ozljedu propustivši Euro, ali nije mirovao ovog ljeta, jer potpisao je dvogodišnji ugovor sa PSG-om vrijedan 14 milijuna eura po sezoni. Međutim, još nije zaigrao što i ne čudi s obzirom koliko je problema imao ove godine. U 2021. upisao je tek sedam nastupa, pet za Real i dva za reprezentaciju Španjolske.

Sve početkom godine, jer od kraja ožujka ima samo jednu utakmicu, spomenutu u Londonu. No, još uvijek je Ramos veliki brand. Ime koje se "lijepi" za naslovnicu, igrač kojeg navijači s nestrpljenjem očekuju, a jasno, ima i "paprenu" cijenu. Skup je i kada se oporavlja, a kamo li kada igra. Messi, Neymar i Mbappe danas će dobiti još jednu globalnu zvijezdu na travnjaku.

Linker
16. travanj 2024 11:08