OLIVIER CHASSIGNOLE Afp
VRIJEDNA POBJEDA

Lyon preokretom u posljednjih 15 minuta srušio Marseille, Duje Ćaleta-Car odigrao cijeli susret

Lyon je u prvom dijelu bio nevidljiv, no u nastavku susreta ‘Lavovi‘ su pokazali zube
Piše: HinaObjavljeno: 01. veljača 2022. 23:34

U odgođenom susretu 14. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Marseille s 2-1 okrenuvši rezultat u posljednjih 15 minuta utakmice.

OM je poveo u 11. minuti golom Mattea Guendouzija nakon ubačaja Dimitrija Payeta iz kornera. Sjajnu šansu Guendouzi je imao i u 18. minuti, no pucao je pored gola.

Lyon je u prvom dijelu bio nevidljiv, no u nastavku susreta "Lavovi" su pokazali zube. Daleko bolju igru okrunili su izjednačenjem u 77. minuti. Malo Gusto je ubacio s desne strane, a Xherdan Shaqiri zabio glavom iz teške pozicije za 1-1.

Domaćin je okrenuo rezultat u 89. minuti sjajnim pogotkom Mousse Dembelea, a Shaqiri je ovoga puta bio asistent. Švicarski veznjak je uposlio Dembelea, koji je lakoćom prošao Williama Salibu, te potom fantastično prebacio Pau Lopeza.

Marseille je tako nastavio seriju loših rezultata protiv Lyona. OM je dobio samo 6 od 41 međusobnog ogleda u 21. stoljeću, što je njihov najmanji postotak pobjeda protiv momčadi s kojom se susreo najmanje tri puta u natjecanju u ovom razdoblju.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za Marseille.

Utakmica se prvotno trebala igrati 21. studenog, no dvoboj je prekinut u petoj minuti nakon što je gostujući veznjak Dimitri Payet pogođen u glavu plastičnom bocom punom vode dok je izvodio korner.

Veznjak OM-a pripremao se izvesti korner kada je pogođen u lijevu stranu lica. Sudac Ruddy Buquet je odmah prekinuo susret i poveo momčadi u svlačionicu, a policija je ubrzo pronašla i privela krivca. Prekid je trajao dva sata prije nego što je donesena odluka kako se te večeri više neće igrati. Premda se nakon sat vremena pauze činilo kako će se dvoboj ipak nastaviti.

Lyon je zbog izgreda svojih navijača kažnjen oduzimanjem jednog boda, a nova je utakmica igrana bez gledatelja.

S tri nova boda Lyon je skočio na sedmo mjesto s 34 boda, dok je Marseille ostao treći s 40 bodova.

U vodstvu je PSG s 53 boda, dok je Nica druga s 42 boda.

Linker
18. travanj 2024 23:21