VALERY HACHE Afp
DRAMA U ZAVRŠNICI

Mladi napadač donio zlata vrijedne bodove Kovačevom Monacu, PSG se vjerojatno oprostio od naslova

Naš bivši izbornik i njegova momčad sada su opet na poziciji koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka
Piše: Ivan KneževićObjavljeno: 09. svibanj 2021. 23:36

Nogometaši Rennesa i PSG-a odigrali su 1-1 u 36. kolu francuske lige, pa je pariška momčad sve dalje od titule. PSG je poveo golom iz penala Neymara u sudačkoj nadoknadi, a za domaće je izjednačio Sehrou Guirassy (70). PSG je igrao bez ozlijeđenoga Kyliana Mbappea. Dva kola prije kraja vodi Lille s 79 bodova, a PSG ima tri manje.

Momčad Monaca, na čijoj klupi sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač, vratila se na treće mjesto tablice Ligue 1 s pobjedom u gostima kod Reimsa. Slavili su gosti s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je 19-godišnji Belgijac Eliot Matazo, bio je to njegov prvijenac u dresu Monaca što se seniora tiče.

Kovačev sastav se tako dva kola kola do kraja prvenstvene utrke vratio na poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Lyon, koji je slavio u subotu s uvjerljivih 4:1 protiv Lorienta i kolo prije s 3:2 baš protiv Monaca, zaostaje jedan bod za Kovačevim Monacom, bit će to neizvjesna utrka do samog kraja.

Strijelac Matazo je povukao kontranapad Monaca, prešao dosta prostora prije nego što je odigrao dupli pas s kapetanom Ben Yedderom, pa onda lagano svladao Rajkovića na vratima Reimsa za vodstvo u 20. minuti. Monacu je dosuđen i jedanaesterac na samom kraju prvoga dijela, kojeg je VAR ipak poništio. Većih prilika za pogodak na obje strane, iako je Monaco u nekoliko navrata zaprijetio, do kraja utakmice nije bilo.

Nedjeljne su utakmice otvorene dvobojem između Saint-Etiennea i Marseillea. Pripao je domaćinu koji je slavio s 1:0 zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu. Marseille je pokušao preokrenuti u drugome dijelu, igrala se potpuno drukčija utakmica, ali nedostajalo je realizacije kod igrača Jorgea Sampaolija te će se borba s Lensom i Rennesom za 5. mjesto, koje vodi u Konferencijsku ligu, produžiti sve do kraja sezone. Duje Ćaleta-Car je odigrao sat vremena za goste.

I drugi hrvatski stoper u francuskoj ligi je u nedjelju zaigrao i to svih 90 minuta. Mateo Pavlović je upisao dobar nastup u pobjedi Angersa protiv Dijona rezultatom 3:0. Angers je tako napokon prekinuo crnu seriju od pet uzastopnih poraza.

Linker
23. travanj 2024 05:26