StoryEditor
 YANN COATSALIOU
NASLJEDSTVO BIVŠEG TRENERA

Monaco je Niki Kovaču dogovorio prvo pojačanje, ali postoji opravdan razlog za strah od prvog problema

Posao je krenuo u danima kada bivši hrvatski izbornik još nije bio ni blizu klupe u kneževini.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2020. 08:42

Prema napisima francuskog sportskog lista L'Equipe, nogometaši francuskog prvoligaša Monaca počeli su pojačavati svoje redove. Dolaskom Nike Kovača, bivšeg hrvatskog izbornika na mjesto trenera postavljeni su visoki ciljevi za nadolazeću sezonu koja će početi za nešto više od mjesec dana. 

Samim ustoličenjem Kovača krenuli su se u kontekstu dolaska u kneževinu spominjati razni igrači iz brojnih europskih klubova, a sada Francuzi donose informaciju da je postignut dogovor s Reimsom oko kupnje 22-godišnjeg stopera Axela Disasija

Posao bi trebao vrijediti 14 milijuna eura, a još bi dodatna tri milijuna Reims mogao uprihodovati ostvare li se stavke iz rubrike "bonusi". Sve je započelo, što se pregovora tiče, još sredinom lipnja, a to bi moglo dovesti do problema. Naime, tada Kovač još nije bio na klupi Monaca, već je Disasi bio želja bivšeg trenera Roberta Morena.

Monaco je dobro popunjen na stoperskim pozicijama (Badiashile, Maripan, Glik, Jemerson, Pavlović) pa se postavlja pitanje hoće li se Disasi nametnuti za mjesto u udarnoj postavi. U Reimsu se baš i nije naigrao, s obzirom da je od debija za klub u prosincu 2016. godine odigrao svega 45 utakmica i postigao dva pogotka.

Linker
18. kolovoz 2020 19:34