STEPHANE DE SAKUTIN Afp
PSG nastavio dominaciju!

Neymar briljirao u novoj golijadi, Mbappé promašio jedanaesterac, ali kasnije zabio prvi ovosezonski pogodak

Renato Sanches predstavio se domaćoj publici pogotkom minutu nakon ulaska na teren
Piše: JL.Objavljeno: 13. kolovoz 2022. 23:10

Piše: Ivan Alaupović

Parižani su pred domaće navijače istrčali u najjačem mogućem napadačkom sastavu. Nakon što je zbog ozljede mišića izostao na susretu protiv Clermonta, Kylian Mbappé u ovoj se utakmici priključio Lionelu Messiju i Neymaru u vrhu napada.

Kao što to obično biva, bitno je protiv Paris Saint-Germaina pružiti što bolji otpor. Za Montpellier to ne možemo reći u obrambenom smislu obzirom da su sami sebi postigli pogodak, omogućili čak dva kaznena udarca (jednog je Mbappé promašio, a drugog Neymar zabio), ali su barem ugrozili gol Gianluigija Donnarumme.

Prvi pogodak na utakmici autogol je Falaye Sacka, a onda je Neymar najprije zabio s bijele točke pa kasnije iz igre. Za 3:1 ublažio je Wahbi Khazri, ali onda se aktivirao i Mbappé koji je povisio na 4:1. Debi u dresu Parižana upisala je prinova iz Lillea, Renato Sanches. Portugalcu nije trebalo dugo da se u dobrom svjetlu predstavi domaćim navijačima obzirom da je samo minutu nakon ulaska zabio pored nemoćnog Jonasa Omlina za 5:1. Konačnih 5:2 u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio je branič Montpellierea Enzo Tchato.

PSG u idućem kolu očekuje gostovanje u Lilleu, protiv kluba u kojem su ne tako davno povijest ispisali sadašnji trener Parižana Christophe Galtier kao i sportski direktor Luis Campos.

Linker
23. travanj 2024 13:36