AFP
NE IDE IH KUĆI

Novi kiks Marseillea na Velodromeu! Samo bod za domaćina u dvoboju Ćaleta-Cara i Bradarića

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za OM, dok je Domagoj Bradarić kod Lillea igrao do 65. minute
Piše: HinaObjavljeno: 20. rujan 2020. 23:21

U posljednjem susretu četvrtog kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i Lille su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 47. minuti preko Luiza Arauja, a izjednačio je Valere Germain u 85. minuti.

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za OM, dok je Domagoj Bradarić kod Lillea igrao do 65. minute.

Zanimljivo, Marseille je ušao u sezonu s dvije gostujuće pobjede, pri čemu je na Parku prinčeva porazio i prvaka PSG (1-0), no u iduća dva domaća nastupa osvojio je tek jedan bod. Večeras protiv Lillea, dok je u prošlom kolu na Velodromeu izgubio od St Etiennea.

Nakon tri uzastopne pobjede bez primljenog gola, St Ettiene je odigrao 2-2 na gostovanju kod Nantesa. Gosti su vodili 2-0 i činilo se kako će i do četvrte pobjede, no Nantes je u posljednjih 20 minuta uspio izjednačiti.

Za domaći sastav strijelci su bili Moses Simon (71) i Renaud Emond (85), dok su za Saint-Etienne zabili Adil Aouchiche (2) i Yvann Macon (66).

Montpellier je bio uvjerljiv protiv Angersa pobijedivši sa 4-1. Strijelci za domaćine, koji su upisali i treću pobjedu ove sezone bili su Souquet (18), Delort (43, 60) i Mollet (86), dok je gol za goste zabio Bahoken (25). Mateo Pavlović je odigrao cijeli susret za goste.

U derbiju začelja Strasbourg je pobijedio Dijon sa 1-0 golom Stefana Mitrovića u 80. minuti osvojivši prve bodove ove sezone, dok je Dijon i dalje na "nuli".

Prvu pobjedu upisao je i Metz porotiv Reimsa sa 2-1. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Ibrahima Niane, postigavši odlučujući pogodak u 88. minuti. Prvi je zbio u 18. minuti, dok je za goste zabio Dia u 43. minuti iz kaznenog udarca.

PSG je u ranije odigranom susretu bez kažnjenog Neymara, u gostima kod Nice slavio sa 3-0 golovima Kyliana Mbappea (38-11m), Angela Di Marije (45+1) i Marquinhosa (67).

Tako su nogometaši PSG-a barem malo popravili loš dojam nakon dva prvenstvena poraza, od Marseillea (0-1) i Lensa (0-1), te blamaže od prije tjedan dana kada su na Parku prinčeva u završnici utakmice protiv Marseillea igrači PSG-a dobili tri crvena kartona, a među njima je bio i Brazilac Neymar, koji je bio najveći krivac za tučnjavu na travnjaku.

Dan ranije nogometaši Lensa upisali su treću pobjedu u nizu nakon što su u 4. kolu na domaćem terenu svladali Bordeaux sa 2-1, dok je Monaco, kojeg vodi hrvatski trener Niko Kovač, u gostima kod Rennesa izgubio sa 1-2, iako je do 81. minute vodio pogotkom Wissama Ben Yeddera (28). No, u završnici susreta Steven N'Zonzi (81) i Adrien Truffert (90+2) donose preokret i pobjedu domaćinu.

Na ljestvici vode St Etienne i Rennes sa po 10 bodova.

Linker
18. travanj 2024 18:15