Iz slavnih dana u Madridu - Luka Modrić i Zinedine Zidane

 JAVIER SORIANO Afp
ASTRONOMSKI IZNOSI

Otkriveno koliko United mora platiti za novog trenera! U Madridu velika panika zbog - Zinedinea Zidanea

Marseille i PSG su kao Real i Barca, Dinamo i Hajduk. Teško ćeš prihvatiti poziv najvećeg rivala
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. studeni 2021. 17:19

Engleska je uvjerenja da će Mauricio Pochettino biti novi trener Manchester Uniteda. U to su uvjereni i španjolski mediji, a i francuski sve više idu u tom smjeru. The Mirror je prvi objavio i iznos odštete s kojom se barata, jer Pochettino ima važeći ugovor s PSG-om.

Raskid tog ugovora stajao bi 10 milijuna funti, ali taj bi se iznos smanjio na pet milijuna ako pričekaju do ljeta. Međutim, Manchester Evening News tvrdi da su u Unitedu odlučni Pochettina dovesti odmah, iako samo na otpremninu Ole Gunnar Solskjaera moraju potrošiti 7,5 milijuna funti. Uglavnom, Manchester United bi promjena trenera mogla u startu koštati 17,5 milijuna funti, bez Pochettinove plaće...

image
FRANCK FIFE Afp

Španjolci također vrlo pozorno prate pomalo nevjerojatnu priču oko novog trenera Uniteda. Posebno to vrijedi za Real Madrid, koji je na velikim mukama. Naime, ako Zidane doista postane trener PSG-a, postavlja se pitanje toliko čekanog dolaska Kyliana Mbappéa. Zidane i Mbappé su u fantastičnim odnosima već niz godina, pa bi njegov dolazak na klupu mogao bitno utjecati na budućnost mladog napadača. U Madridu su već krenule pripreme za doček koji bi trebao uslijediti u srpnju, ali snaga Zidanea mogla bi biti moćna karta u rukama Parižana.

Pa makar da odlazak u Madrid prolongira za jednu godinu, jer je PSG-u jako važno da Kylian Mbappé SP u Kataru dočeka kao njihov igrač. Katar je praktički vlasnik PSG-a, pa je njihova borba za Mbappéa odavno premašila nogometne okvire.

Zidanea u Parizu čeka i Sergio Ramos, dugogodišnji kapetan i lider Real Madrida, igrač s kojim je Zidane iznimno blizak. Na golu je i Keylor Navas, još jedan bivši realovac koji uživa veliko Zidaneovo povjerenje. Navodno Zidanea jako intrigira i vođenje "Barceloninog tandema" Neymar - Messi. Pochettino ih očito ne može voditi na pravi način, a Zidane je uvjeren da može...

Navijači Reala na društvenim mrežama ipak podvlače i dva razloga zbog kojih Zidane ne bi trebao doći u Pariz. Prvi je reprezentacija Francuske, koju bi Zidane trebao preuzeti nakon SP-a u Kataru. Francuzi ga žele, odluka je samo njegova. Drugi razlog zbog kojeg ne bi trebao u Pariz- a možda je to i prvi - jest činjenica da je Zidane rođen u Marseilleu, te je njegov veliki navijač.

"Kao dijete sam maštao da ću igrati za Marseille, ali to se na koncu nije dogodilo. Putevi su me odveli na druge adrese. No, volim Marseille i mislim da ću se jednom u njemu trajno nastaniti".

To je intervju koji je Zidane dao još 2018. I koji Realovi navijači drže kao najveći adut zbog kojeg on ne bi trebao preuzeti PSG. Marseille i PSG su kao Real i Barca, ili Dinamo i Hajduk. Kad si veliki fan jednog takvog kluba, teško ćeš prihvatiti poziv najvećeg rivala.

Po većini medija odluka je samo na Zinedineu Zidaneu...

Linker
23. travanj 2024 11:24