StoryEditor
Thiago Silva
 FRANCK FIFE/AFP
Nudi se atraktivna opcija

Otpisani PSG-ov kapetan gotovo sigurno seli u Premiership: Evo tko je najveći favorit za zvučni transfer

I u 35. godini Silva će moći birati klub u kojem će nastupati sljedeće sezone
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. lipanj 2020. 12:22

Brazilac Thiago Silva (35) doživio je početkom tjedna golemo razočaranje, kada mu je sunarodnjak i sportski direktor Paris Saint Germaina Leonardo priopćio da mu ne kane dati ugovor za novu sezonu. Aktualni mu ističe 30. lipnja, ali kako PSG još nastupa u Ligi prvaka, s kratkim produljenjem ima pravo koristiti svog kapetana, naravno ako trener Thomas Tuchel to bude smatrao potrebnim.

Thiago je od dolaska 2012. u osam sezona s pariškim klubom osvojio sedam naslova francuskog prvaka, a želja mu je bila i završiti profesionalnu karijeru na Parku prinčeva. Život u Parizu posebno se sviđao i njegovoj supruzi Isabele, koja je često izjavljivala kako želi još dugo ostati u tom gradu, ali pandemija koronavirusa mogla bi i njoj uništiti snove. Iako je među najbogatijim svjetskim klubovima i PSG broji minuse veće od 200 milijuna eura, a otpuštanje igrača s najvišim ugovorima, ali i u veteranskim godinama kao što su Thiago ili Cavani, logična je odluka čelnika kluba.

No, samo dan nakon što je odlazak brazilskog braniča iz PSG-a postao potvrđena vijest, počeli su se javljati zainteresirani za njegov angažman, a ima ih s više kontinenata i država, od rodnog mu Brazila, preko Amerike, Katra do Kine. Javio se čak i njegov bivši klub Milan, ali najviše su u medijima odjeknuli engleski interesenti Arsenal, Everton, Wolverhampton, Newcastle i West Ham.

U Evertonu je trener Carlo Ancelotti, koji je 2012. doveo Thiaga u PSG, pa ponovna suradnja njih dvojice ima smisla makar je Brazilac pri kraju karijere, ali njegovo iskustvo može biti od kapitalnog značaja za stabilnost Evertonove zadnje linije. Arsenal će se najvjerojatnije odreći brazilskog braniča Davida Luiza, a možda opet poželjeti iskusno ime u obrani i opet brazilskog reprezentativca, dok Newcastle s novim bogatim vlasnikom šeikom Khaledom bin Zayedom Al Nahyanom kontaktira s nizom poznatih igrača i nudit će vrlo unosne ugovore, unatoč korona krizi koja će mnogima smanjiti financijsku moć. Aktualne procjene govore da bi Newcastle ovoga ljeta na pojačanja mogao potrošiti najmanje 250 milijuna eura, vjerojatno i najviše od svih engleskih klubova.

Kada je Thiago Silva u pitanju, dojam je da će i u 35. godini moći birati klub u kojem će nastupati sljedeće sezone, a Premiership je uvijek atraktivna i izazovna opcija, te njegov dolazak na Otok nikoga ne bi iznenadio...

Linker
26. rujan 2020 09:19