FRANCOIS NASCIMBENI Afp
UKLETI GOL

Rennes s Lovrom Majerom razbio Lyon, Niko Kovač ponovno ostao bez pobjede, srpski vratar radio čuda

Samo 17 pogodaka zabili su u 13 dvoboja, premalo za neki veći doseg u ovom trenutku
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. studeni 2021. 17:53

Treću utakmicu u nizu Monaco je ostao bez pogotka u suparničkoj mreži. Nakon poraza u Brestu (0:2), dva puta su odigrali bez pogodaka, prvo u četvrtak protiv PSV-a u Europskog ligi, potom i jučer na gostovanju kod Reimsa.

- Uvijek možeš zakomplicirati svoj život ukoliko ne igraš jednostavno. To je najvažnije što moramo promijeniti, moramo si olakšati posao. Trebamo otežati posao suparniku i biti puno odlučniji, te se vratiti našim osnovama - rekao je uoči gostovanja kod Reimsa Niko Kovač.

image
VALERY HACHE Afp

No, lakše je to reći nego napraviti. Imali su doduše njegovi nogometaši veliki terensku inicijativu, dosta prigoda, ali nisu uspjeli svladati raspoloženog vratara Predraga Rajkovića. Usporedimo li rezultate Monaca s prošlosezonskim, u ovom trenutku imaju pet bodova manje nego prije godinu dana, zabili su sedam pogodaka manje, ali i primili dva manje.

Problem je dakle u napadu, samo 17 pogodaka zabili su u 13 dvoboja, premalo za neki veći doseg u ovom trenutku. Nakon reprezentativne stanke Monaco čeka opet teška zadaća, na svom travnjaku čekaju branitelja naslova Lille, koji također nije sjena prošlosezenske momčadi koja je završila ispred zvjezdanog ansambla iz Pariza.

Još jedan dvoboj 13. kola završio je bez pogodaka, na Velodromeu su Marseille i Metz podijelili svakom po bod, a domaći su barem privremeno mogli skočiti na drugo mjesto. Svoje mjesto u početnoj postavi domaćina pronašao je Duje Ćaleta-Car koji je u 71. minuti zaradio žuti karton.


Rennes s Majerom razbio Lyon 4:1

Nogometaši Rennesa svladali su u dvoboju 13. kola kod kuće Lyon s 4-1 i skočili na peto mjesto.

Rennes su do pobjede odveli Gaetan Laborde (45), Hamari Traore (51) i Adrien Truffert (76, 83), dok je za goste pogodio Lucas Paqueta (90+3).

Lovro Majer je igrao za domaćine do 90. minute.

Ranije je trećeplasirana Nica izgubila kod kuće od Montpelliera s 0-1 golom Moletta (80).

Linker
19. travanj 2024 06:07