StoryEditor
 FRANCK FIFE
RAVNO U GLAVU

‘Ti nisi čovjek, ne znaš priznati grešku! Nemaš karaktera...‘ Okršaj sve luđi, Neymar brutalno uzvraća

‘Ti si osoba bez karaktera! Pazi ubuduće što govoriš, budi čovjek... Rasistu!‘, odgovorio je Neymar.
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 14. rujan 2020. 10:46

Zvijezda francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a, brazilski napadač Neymar za svoje je skandalozno ponašanje tijekom nedjeljnog susreta 3. kola protiv Marseillea opravdanje pronašao u navodnom rasističkom vrijeđanju od strane suparničkih igrača kojem je bio izložen.

Neymar se nakon otprilike pola sata potužio glavnom sucu da ga njegov čuvar Argentinac Alvaro Gonzalez rasistički vrijeđa, on je uperio prst u Alvara i kazao sucu: "Ne rasizmu".

Pred sam kraj utakmice Neymar je nekoliko puta udario Alvara u potiljak što je uzrokovalo masovnu tučnjavu igrača na travnjaku. Sudac je odmah pokazao crvene kartone Laywinu Kurzawi i Leandru Paredesu iz PSG-a te Dariju Benedettu i Jordanu Amaviju iz Marseillea. Tek nakon pregleda snimke isključio je i Neymara, a Brazilac se prilikom izlaska s terena obratio četvrtom sucu ponovno uperivši prst u Alvara:

image
FRANCK FIFE

 

"Pogledaj rasista! Zato sam ga udario!"

Neymar je nakon utakmice putem twittera objavio kako ga je Alvaro tijekom čitavog susreta zvao "majmunom" te dodao:

"Jedino mi je žao što tu šupčinu nisam udario u lice".

U drugom tweetu Neymar je napisao:

"Lako je putem VAR-a primjetiti moju agresiju. Želio bih pokazati sliku rasista koji me je vrijeđao. Zbog udarca ja sam isključen, a on? Nikome ništa?".

Alvaro očekivano negira da je rasistički vrijeđao Neymara, ali je samo izazvao novi brutalni odgovor.

 

"Rasizam? Koji rasizam? Moja karijera je potpuno čista, to vide svi moji kolege i prijatelji svakodnevno. Ponekad moraš naučiti podnijeti poraz i tako se postaviti na terenu", poručio je Alvaro Neymaru pokazavši prijeteće i uvredljive poruke koje je primio putem društvenih mreža, a Brazilac mu je direktno odgovorio na ovaj tweet. 

"Ti nisi čovjek, ne znaš priznati svoju grešku. Porazi su dio sporta. Ali vrijeđanje i uvođenje rasizma u naše živote, to je potpuno pogrešno. Nemam nikakvog poštovanja za tebe! Ti si osoba bez karaktera! Pazi ubuduće što govoriš, budi čovjek... Rasistu!, odgovorio je Neymar. 

Linker
21. rujan 2020 12:37