Igor Tudor

 NICOLAS TUCAT Afp
NISU IMALI SLUHA

Tudor već zaradio suspenziju, ali kazna ipak nije ni blizu one koju je zaradio kao trener Hajduka

Temperamentni hrvatski stručnjak u ranom je dijelu sezone zaslužio kaznu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. rujan 2022. 20:00

Hrvatskog trenera Olympiquea iz Marseillea Igora Tudora disciplinska komisija Lique 1 kaznila je zbog gomilanja opomena od strane sudaca. Tudor je vrlo temperamentan u vođenju utakmica, ali očito suci u Francuskoj nemaju sluha za takav stil.

Dobra je vijest da će Tudor biti na klupi u nedjelju kada Marseille doma dočekuje Rennes našeg Lovre Majera. Tudor se nada da će upisati i šestu pobjedu u nizu, odnosno sedmu uz jedan remi u startnih osam kola. Što je rezultat iznad svih očekivanja. Uglavnom, Tudor bi suspenziju odradio na gostovanju kod Angersa koje je programu 30. rujna, nakon što završi stanka zbog utakmica u Ligi nacija.

Tudora smo i na klupi Hajduka vidjeli u jako temperamentnim izdanjima. Sjećamo se 26. travnja 2014., kad ga je sudac Marko Matoc iz Zaprešića isključio u 89. minuti, ali Tudor nije želio napustiti klupu. Ta je zbunjujuća situacija trajala nekoliko minuta, dok se Matoc nije dosjetio i pozvao zaštitare da Tudora isprate s terena. I to je potrajalo, jer zaštitari to isprva nisu htjeli napraviti, jer su bili svjesni da nemaju pravo Tudora fizički prisiliti da ode. Na kraju je Tudor ipak dobrovoljno otišao.

Igor Tudor tada je kažnjen s 25.000 kuna i šest mjeseci kazne. Što je rekordna kazna u povijesti Prve HNL. Nadajmo se da u Francuskoj neće biti takvih kazni, a i Tudor je ipak osam godina stariji i daleko iskusniji.

Linker
19. travanj 2024 17:14