Nasser Al Khelaifi i Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
SAD JE SLUŽBENO

VIDEO: Mbappe potpisao pa priznao: ‘Da, htio sam otići iz PSG-a, san mi je bio obući Realov dres, ali...‘

‘Nije stvar ni u Messiju, ni u Neymaru, bila je ovo moja, samo moja osobna odluka‘, veli Mbappe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2022. 16:08

Posao je gotov, sad je i službeno. Nakon press-konferencije što su je u 15 sati po srednjeeuropskom vremenu ovoga ponedjeljka organizirali predsjednik Paris SG-a, Nasser Al Khelaifi i glavna zvijezda kluba, Kylian Mbappe, postalo je jasno. #Mbappe2025 i službeno je zaživio, a jedan od najboljih nogometaša današnjice produžio za još tri godine vjernost aktualnom francuskom prvaku.

Nakon što se u nedjelju obratio navijačima madridskog Reala, s kojim ga se povezivalo već oko godinu i pol dana, i danas je na početku svoga izlaganja imao poruku za Florentina Pereza i sve one kojima je bijela boja kraljevskog kluba u srcu.

- Želim vam se zahvaliti. Nosio sam vašu majicu od svoje 14. godine. Sanjao sam o tome. Ali, nadam se da razumijete moju odluku. Ja razumijem vaše razočaranje. Ali, ja sam Francuz i želim ovdje ostati i osvajati trofeje. Imam poštovanje za sve klubove i lige. Razumijem i predsjednika La Lige, Tebasa, koji je u strahu jer će Francuska prestići Španjolsku, koja nije ista liga kao i prije tri-četiri godine. Nije moj posao da sudim druge, ali znam da mi u našem, pariškom projektu imamo najbolje igrače na svijetu - rekao je Mbappe, a oglasio se i o svojoj novoj ulozi:

- Posvetit ću se nogometu, igri. Nemam ostalih funkcija. Istina je da sam htio otići iz kluba, ali sad je ovo potpuno drugačiji projekt. Ne želim ovako napuštati PSG i Francusku, moj posao nije gotov ovdje, želim i dalje osvajati trofeje - kaže Kylian pod pitanjem hoće li se miješati i u sportsku politiku kluba, smjenjivati trenere i sportske direktore, kako je bilo pisano...

image

Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

- Odlučio sam još prošlog tjedna, ali nisam ništa htio govoriti mojim suigračima, a i ljudi iz kluba su htjeli da budem tiho. Imam puno poštovanje za Real i sve njihove napore koje su uložili da me dovedu. Napravili su sve što je bilo moguće da me usreće njihovom ponudom i zahvalan sam im na tome. Ipak, danas potpisujem novi ugovor ovdje i mislim da je to najbolja odluka za mene. Ovo je nova era Paris SG-a. Nije stvar niti Messija niti Neymara, lijepo je igrati s njima, ali ovo je moja, samo moja osobna odluka - veli Mbappe.

Što dalje?

- Ma ovo je savršen dan, veliki dan za PSG i naše navijače. Sada imamo najbolje igrače na svijetu u našem klubu, san nam je svima samo pobjeđivati i pobjeđivati.

Linker
18. travanj 2024 22:36