REUTERS/Jean-Paul Pelissier
U PRAVI ČAS!

VIDEO: SREBRNI VATRENI SAMO TRI DANA NAKON ŠTO SU GA PROGLASILI PROMAŠAJEM ZAČEPIO USTA SVIM KRITIČARIMA Pogledajte pogodak za važan bod

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 01:10

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car donio je Olympique de Marseilleu vrijedan bod na domaćem terenu pogotkom u 52. minuti.

Na legendarnome je Vélodromeu gostovao Rennes koji je poveo već u 19. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio branič Marseillesa Hiroki Sakai.

Činilo se da će gosti odnijeti sva tri boda, no za važan remi pobrinuo se hrvatski nogometaš. Gvinejski veznjak Bouna Sarr izveo je korner, a Ćaleta-Car je bio najviši u skoku i sjajno je glavom pogodio suprotni kut pored nemoćnog Mendyja.

Do kraja susreta Marseille je pokušao doći do pobjede, no rezultat se više nije mijenjao.

Hrvatskom je braniču ovaj gol došao u najbolji mogući trenutak. Samo tri dana prije susreta s Rennesom etablirani je francuski L'Equipe proglasio Ćaletu-Cara velikim promašajem za marsejski klub i ustanovio da je "...taj igrač u velikim problemima".

Još do prije pola godine hrvatski je branič imao i solidan status kod izbornika Dalića, no u jednom su trenutku kola krenula nizbrdo.

Nesumnjivo je da će ovaj pogodak srebrnom Vatrenom povratiti prijeko potrebno samopouzdanje uoči važnih reprezentativnih akcija protiv Mađarske i Walesa u predstojećim kvalifikacijama za EURO 2020.

Linker
24. travanj 2024 11:27