Velimir Zajec
 Drago Sopta / CROPIX / CROPIX
ZADRŽAN NA PRETRAGAMA

LEGENDARNI NOGOMETAŠ I KAPETAN ŠAMPIONSKE DINAMOVE GENERACIJE PRETRPIO BLAŽI MOŽDANI UDAR Nakon što mu je pozlilo hitno prebačen u bolnicu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. lipanj 2018. 13:25

Legendarni Dinamov nogometaš i kapetan šampionske generacije modrih iz 1982. Velimir Zajec (62) u nedjelju poslije podne zbog lakšeg je moždanog udara hitno je hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac.

Zajecu je pozlilo u njegovoj kući u Draganiću pored Karlovca i kolima hitne pomoći prevezen je u karlovačku bolnicu. Zbog tzv. ishemijskog moždanog udara (suženje krvne žile) Zajec je bio izgubio govor i orijentaciju ali se zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji brzo oporavio.

Zagreb, 100717.
Bivsi nogometas Velimir Zajec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

“Neurološki ispadi su prošli i nisu ostavili posljedice tako da je Zeko u ovom trenutku dobro. Upravo smo popili kavu”, rekao nam je dr.Nedjeljko Strikić, kirurg iz OB Karlovac, inače i Zajecov prijatelj.

Dodaje da će idućih dana Zajec obaviti i kontrolni CT pregled ali i kardiološke pretrage a do tada bi se trebao u potpunosti oporaviti od moždanog udara. Najave da bi Zajec mogao nastaviti liječenje u Zagrebu on je odbio i ostaje u karlovačkoj bolnici.

Linker
20. travanj 2024 17:39