GABRIEL BOUYS AFP
BEZ DLAKE NA JEZIKU

LEO MESSI POTVRDIO! NOGOMETAŠI BARCE PRISTALI NA ČAK 70 POSTO MANJE PLAĆE Otkrio što se dogodilo, a onda prozvao čelnike katalonskog diva!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2020. 16:23

Koronavirus napravio je totalni kaos u čitavom svijetu, a pandemija će ostaviti ogromne posljedice i za ekonomiju, samim time i na nogomet koji već broji gubitke u milijunima eura. Klubovi već sada diljem svijeta prijavljuju velike gubitke obzirom da je sezona prekinuta i još nitko ne zna kada će se sve nastaviti.

U tom tonu iz Barcelone je stigla lijepa vijest gdje je Leo Messi potvrdio kako su se igrači odrekli 70 posto plaće kako bi ostali zaposlenici kluba mogli dobiti 100 posto iznosa svoje plaće.

Osim što je potvrdio odluku igrača iskoristio je i priliku da iskritizira čelnike Blaugrane koji su vršili veliki pritisak na igrače zbog smanjenja plaća.

- Mnogo toga je rečeno o momčadi Barcelone i plaćama igrača za vrijeme posljenjih događaja. Želio bih razjasniti jednu stvar, a to je da je naša volja otpočetka bila da nam se smanji plaća jer razumijemo situaciju i problem u kojem se svi nalazimo. Uvijek smo bili prvi koji su pomogli klubu kada je to zatraženo od nas - napisao je Messi, pa dodao:

- Dosta puta smo pomagali i na našu incijativu. Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas stavili u centar pažnje i vršili pritisak da učinimo ono što smo htjeli učiniti od prvog trenutka. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji način kako pomoći klubu. Imat ćemo 70% manje plaće za vrijeme ove krize, ali ćemo dati i novac kako bi uposlenici kluba imali iste plaće dok sve ovo traje.

Linker
25. travanj 2024 17:30