Zlatko Dalić

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
LOŠE VIJESTI

Nema kraja Dalićevim mukama: Vatreni se u Zagrebu pojavio na štakama, otpada s popisa za Ligu nacija

Nakon ozljede Juranovića, Stanišića i Erlića, još jedan reprezentativac mora na pauzu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2024. 18:28

Lovro Majer stigao je nedjelju u Zagreb, ali - na štakama. Procjena je liječnika da će mjesec dana izbivati s terena. Veznjak Wolfsburga stradao je u subotu na utakmici novog prvoligaša Kiela i njegove momčadi koju su Vukovi dobili 2:0. Izašao je s terena u 45. minuti jer ga je protivnik nagazio na gležanj. Majer je tako još jedan igrač koji je otpao s popisa Zlatka Dalića. U posljednje vrijeme nema sreće s ozljedama, kolo ranije morao je izaći zbog udarca u jagodičnu kost. Tada je dobro prošao, no ovaj put lošije...

Presica u ponedjeljak

Izbornik ima press konferenciju u ponedjeljak u 11 sati i na njoj će govoriti s kime i kako će igrati dvije utakmice Lige nacija, s Portugalom u četvrtak 5. rujna u Lisabonu i Poljskom tri dana kasnije u Osijeku. Majer je četvrti koji je službeno otkazao zbog ozljede, a još neki igrači su načeti pa postoje upitnici. Prvo je zbog operacije gležnja izostao Josip Juranović, kojeg nije ni bilo na popisu 24 imena. Zatim su s njega izbrisani silom prilika Josip Stanišić, koji je operirao koljeno, te Martin Erlić, čiji je problem mišić zadnje lože. Kao četvrti priključio se Lovro Majer. Duje Ćaleta-Car je također zbog ozljede napustio utakmicu Lyona, te se čeka pravorijek što će biti s njim. Ako njega računamo, Dalić ima 22 igrača jer naknadno je s pretpoziva aktivirao Marka Pjacu.

image

Lovro Majer

SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp

To su trojica vratara, Livaković, Kotarski i Labrović, obrambeni Gvardiol, Ćaleta-Car, Sosa, Šutalo, Pongračić, vezni Modrić, Kovačić, Mario Pašalić, Ivanušec, L. Sučić, P. Sučić, Jakić i Baturina, te napadači Kramarić, Petković, Pjaca, Budimir, Matanović i Perišić, koji je bez kluba. Na izborniku je odluka hoće li dodati koga. Na pretpozivu su Ivušić, Marco Pašalić, Fruk, R. Ljubičić, Moro i Barišić. Dakako da Dalić može ponuditi pozivnicu i nekome koga uopće nema na listi ako ga klub pusti. Podsjećamo da su se nakon Eura, a prije nove akcije Vatrenih, oprostili Domagoj Vida i Marcelo Brozović.

Može samo improvizirati

Dalić je nakon ozljede Stanišića ostao bez jedinog desnog beka kojeg je stavio na popis, s kadrom koji mu je na raspolaganju može samo improvizirati. Hrvatska ima pojedine igrače za tu poziciju, nisu TOP klasa, ali su koliko-toliko specijalisti, pa bi izbornik mogao razmisliti o nekome od njih. Tanak je ovaj kadar i s krilnim napadačima ako Hrvatska misli i dalje igrati s krilima, no uvrštenjem Marka Pjace ipak postoji barem jedno klasično rješenje. Kad je već Ivan Perišić dvadesetak dana izvan klupskog treninga, nakon što ga je trener Hajduka Gennaro Gattuso izbacio iz momčadi.

image

Zlatko Dalić i Vedran Ćorluka

Matt West/shutterstock Editorial/profimedia

Izbornik je u situaciji da s dosta strepnje čeka okupljanje u ponedjeljak. Tada će biti jasno tko će se točno odazvati. Igrači se trebaju pojaviti do 12.30 u hotelu Sheraton, prvi trening je u18 sati na stadionu Maksimir.

Linker
05. rujan 2024 10:42