Foto: Damir Krajac / CROPIX
JASNA PORUKA

ATALANTIN TRENER NAJAVIO OKRŠAJ S DINAMOM Gasperinijeva pressica kasnila iz bizarnog razloga, a jedno pitanje ga je nasmijalo: 'Kakvo kalkuliranje?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. studeni 2019. 21:13

Presica trenera Atalante Gian Piera Gasperinija kasnila je malo iz bizarnog razloga. Naime, negdje se zagubio prevoditelj na hrvatski, pa ga je trebalo malo pričekati u utrobi San Sira. Na koncu se pojavio sa smiješkom na licu, pa smo, eto, mogli saznati razmišljanja trenera Atalante.

Ono što je za početak najvažnije jest podatak da najopasniji napadač Atalante Zapata sigurno neće biti u kadru, barem je tako rekao Gasperini. Ipak, vratili su se Iličić i Malinovski, spreman će biti i Muriel, pa će Atalanta sigurno biti i te kako moćna. Gasperini je pričao kako je Atalanta od prve do posljednje utakmice s Manchester Cityjem u Ligi prvaka stalno napredovala. Pitali su ga talijanski novinari hoće li protiv Dinama još više napredovati u prezentaciji svoje igre?

- Ova današnja utakmica s Dinamom za nas je, naravno, odlučna. Nama igra samo jedan rezultat, a to je pobjeda. Protiv Šahtara i Manchester Cityja ovdje u Milanu pokazali smo kako možemo dobro igrati, prezentirati se na visokoj razini. Zaista smo se i te kako poboljšali od one prve utakmice u Zagrebu. Konačno, mislim, da je taj naš start u Ligi prvaka, taj ogled u Zagrebu, bila najgora utakmica posljednjih godina - kazao je Gasperini.

Soccer Football - Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Atalanta - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - September 18, 2019  Atalanta coach Gian Piero Gasperini before the match   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Zanimljivo je bilo i pitanje kako Atalanta misli stvarati prilike i zabijati pogotke protiv Dinama koji se na Etihadu protiv Manchester Cityja tako dobro brani. ​Kad se Dinamo znao braniti protiv Guardioline momčadi za očekivati je da će se znati protiv Atalante.

- Mi moramo odigrati odlučnu i hrabru utakmicu, moramo biti maksimalno organizirani i precizni u obrani i u napadu. Mislim da smo mi već itekako pokazali da tijekom utakmice znamo stvarati puno prilika. Nama je sasvim jasno da moramo trijumfirati, da nam ne preostaje ništa drugo ako želimo nastaviti natjecanje na proljeće. Naravno, to je cilj Dinama, siguran sam da će i Zagrepčani željeti pobjedu.

Gasperini se samo nasmijao na pitanje hoće li biti kakvih kalkulacija s obzirom da četvorici njegovih igreča prijete suspenzije zbog kartona i hoće li se čuvati za posljdnju utakmicu sa Šahtarom.

- Kakvo kalkuliranje, kako možemo kalkulirati kada znamo da Dinamo jednostavno moramo pobijediti da se bez pobjede vjerojatno opraštamo od Europe, prema tome idemo bez ikakvih kalkulacija.

Pričao je još Gasperini da Atalanti mnogo znači povratak Iličića i Malinovskog, te da je zaista jako dobra vijest, činjenica, da će biti maksimalno spremni za sraz s Modrima.

- Sigurno će doći i do promjene za vrijeme utakmice, svi oni koji uđu na travnjak tijekom 90 minuta su važni i od svih očekuje adekvatan doprinos.

Na utakmici protiv Juvenutsa napadač Barrow je promašio 11-erac, talijanske kolege zanimalo je tko će pucati 11-erac ako se on dosudi protiv Dinama.

Zagreb, 170919.
Stadion Maksiir.
Liga prvaka, 1.kolo, skupina C, konferencija za medije Atlanta BC.
Na fotografiji:  Gian Piero Gasperini.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Dobro raspoloženi Gasperini opet se nasmijao.

- Hm, nadamo se da će biti dosuđen 11-erac za nas, ha, ha, ha. Barow će sigurno i dalje biti opcija za izvođenje 11-eraca u to uopće ne treba sumnjati. Nekad se pogriješi kod izvođenja, vjerujem, kada smo mi u pitanju, da se to neće ponavljati.

Jedno pitanje odnosilo se i na trenera Modrih Nenada Bjelicu. Govorili se o njegovim taktičkim zamislima, o sustavu igre, koji je drugačiji u hrvatskom prvenstvu, a drugačiji u Ligi prvaka, gdje Bjelica igra s tri stopera.

- Dinamo zna mijenjati sustave igre, i to radi odlično. U Zagrebu nas nisu iznenadili s tri stopera, nije nas pobijedio sustav igre, oni su jednostavno igrali vrlo dobro, uspjeli su nas blokirati, a nama ništa nije polazilo od noge. Danas će se, međutim, igrati jedna sasvim druga utakmica, nemojte se obazirati na onu prvu koja se igrala u Maksimiru. Vidjet ćemo kako će se Dinamo postaviti, hoće li oni čekati a mi napadati, ili će se trener Dinama odlučiti za drugu opciju. Na koncu stiglo je pitanje i o hrvatskom reprezentativcu Mariju Pašaliću, bilo je očekivano hoće li kao bivši igrač najvećeg Dinamovog suparnika Hajduka biti motiviran, usput je stiglo i pitanje hoće li ostati u Atalanti.

- Mario Pašalić je u odličnoj formi, u drugoj polovici sezone igrao je vrlo dobro, a ove sezone igra još bolje. Mogu kazati da je ove sezone među najboljim igračima Atalante. Vrlo je polivalentni igrač - zaključio Gasperini.

Linker
24. travanj 2024 09:21