MATTHIAS HANGST
RUTINSKA POTVRDA PROLASKA

Bayern na pogon fantastičnog Lewandowskog još jednom razbio Chelsea, Perišić strijelac u golijadi

Nakon londonskih 0:3 Bayern je u uzvratu zabio još četiri pogotka i riješio pitanje četvrtfinalista
Piše: Tomo Ničota/Patrik MršnikObjavljeno: 08. kolovoz 2020. 20:07

BAYERN - CHELSEA 4:1 (Lewandowski 10'-11m, 84, Perišić 24', Tolisso 76' / Abraham 44')

BAYERN: Neuer - Kimmich (od 71. Odriozola), Boateng (od 63. Süle), Alaba, Davies - Goretzka, Thiago Alcantara (od 71. Tolisso) - Gnabry (od 81. Martinez), Müller, Perišić (od 64. Coutinho) - Lewandowski. Trener: Hans-Dieter Flick.

CHELSEA: Caballero - James, Christensen, Zouma, Emerson - Barkley, Kante, Kovačić - Hudson-Odoi, Abraham (od 81. Giroud), Mount. Trener: Frank Lampard.

Sudac: Ovidiu Haţegan (Rumunjska). Pomoćnici: Șovre i Gheorghe (Rumunjska). VAR: Massimiliano Irrati (Italija). AVAR: Guida (Italija). Četvrti sudac: Petrescu (Rumunjska).

Igrač utakmice: Robert Lewandowski


Krenuo je Bayern kao da su pune tribine Allianz Arene i kao da on ganja rezultat. Presing od prve minute, Chelseajevi igrači jedva su spajali dva dodavanja, još rjeđe su izlazili sa svoje polovice. Bayern je mljeo. Trebalo je svega 10 minuta da 3:0 iz prve utakmice postane 4:0, Gnabry je odlično proigrao Lewandowskog, on prešao vratara Caballera koji ga je srušio. Dvojbe nema, kazneni udarac, provjeravao je VAR tek je li Lewa bio u zaleđu. Sve je čisto, zabio je Poljak gol s bijele točke i otklonio bilo kakve dvojbe, ako ih je ikada i bilo.

Međutim, nije se Bayern zaustavio, nastavio je u istom ritmu, djelovao impresivno. Nisu Londončani uspjeli napraviti ništa, a onda je Kovačić izgubio jednu loptu na 25 metara od svog gola, zapravo, oteo ju mu je Müller, dodao Lewandowskom, koji je vrhunski proigrao Perišića na desnoj strani, koji je rutinski zabio ispod Caballera. 'Slomili' su Bavarci Chelsea u svim segmentima igre, kao da Lampardovi igrači nisu imali zraka.

Ipak, došli su do daha, prvo je lijepo s 20 metara zabio Hudson-Odoi, no dok je već proslavio gol, VAR je 'odlučio' da je Abraham bio u zaleđu. Ipak, pred sam kraj prvog dijela, nakon ubacivanja Emersona i Neuerova odbijanca zabio je Abraham. No, jasno, i dalje je to bila revijalna utakmica, drugo poluvrijeme samo za prestiž.

Ali, ni u takvoj utakmici Chelsea nije imao previše izgleda dodatno ublažiti dojam, štoviše, mogao je još groznije stradati. Promašio je s nekoliko metara Müller, pa nije zabio ni Lewandowski, ali zato jest Tolisso, nakon još jedne lijepe akcije i druge asistencije Lewandowskog. A onda je još jednom i zabio, glavom, i tako sudjelovao u sva četiri Bayernova pogotka. Za ukupnih 7:1 u dvije utakmice! Nezadrživ je bio za obranu Chelseaja koja kao da nije došla na utakmicu, puno grešaka, puno propusta, ali ne samo Lewandowski, općenito, Bayernovi nogometaši bili su za suparnike drugi svijet.

Osam utakmica, osam pobjeda u Ligi prvaka ove sezone, Bavarci su umarširali u Lisabon, djeluju samouvjereno i dominantno, poslali su i ovime jasnu poruku Barceloni uoči četvrtfinala.
Ivan Perišić igrao je do 64. minute, Kovačić svih 90, uklopio se u sivilo Lampardove momčadi.

KRAJ: Završila je utakmica u Munchenu. Bayern je s ukupnih 7:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Čestitke Ivanu Perišiću, a i Mateu Kovačiću na odigranih 90 minuta.

90' Još dvije minute sudačkog dodatka... Dvije previše, bit ćemo slobodni to napisati...

87' Opta je već pripremila današnji učinak Ivana Perišića. Sve pohvale....

image
Učinak Ivana Perišića u uzvratu protiv Chelseaja
OPTA

84' GOOOOL! I još jednom Lewandowski. Na asistenciju Odiozole krasno je pogodio glavom. Lewa danas? Dva pogotka i dvije asistencije? Jednom rječju - maestralno.

80' Deset je minuta do konca utakmice. Budući da i Barcelona ima istovjetnu prednost u svom uzvratu protiv Napolija, sljedećeg petka čeka nas pravi europski klasik u četvrtfinalu ovoga natjecanja. Bit će to utakmica o kojoj će se pričati...

76' GOOOOL! Negativni rekord upravo je srušen. Bayern vodi s 3:1. Krasan pogodak Tolissa, novoga igrača, a još jedna asistencija Lewandowskog. Kako igra Bayern...

74' I ovo je podatak kojeg Chelseajevi navijači ne žele vidjeti....

Negativni rekord je izjednačen, a do kraja ove utakmice je još petnaestak minuta.

71' Završilo je to u živom zidu, a u međuvremenu se trener domaćih Flick odlučio na još pokoju zamjenu. Tolisso i Odriozola su na travnjaku, umjesto Thiaga i Kimmicha.

Udarac je uputio i Coutinho, opet Caballero ima sve više posla..

68' Bit će slobodan udarac za Chelsea, Barkley je srušen od strane Thiaga Alcantare neposredno na ulasku u kazneni prostor. Da je sad Lampard na terenu pa da može izvesti to...

64' Iz igre izlazi Ivan Perišić, a ulazi Coutinho. Isto tako, prema najavi, Sule je unutra umjesto ozlijeđenog Boatenga.

Čestitke Vatrenom na sjajnih sat vremena igre i pogotku kojim je dodatno zacementirao Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka.

61' I ovo je trebao Muller zabiti! Novi fantastičan ubačaj Daviesa s lijeve strane, Mulleru je zaista bilo teže promašiti no pogoditi, ali i to je uspio uprskati..

60' Podatak koji dočarava dosta stvari o utakmici koju zajedno pratimo...

58' Liječnici su na terenu Allianz Arene, pruža se pomoć Jeromeu Boatengu nakon nezgodnog pada. Nije bilo nekog kontakta sa suparnikom, stradala je noga pa će se s tribina na zagrijavanje brzo spustiti Niklas Sule.

55' Zanimljivo razmišljanje dao je Cesc Fabregas, bivši igrač Chelseaja. Što vi mislite?

53' Uzvraća Bayern preko fenomenalnog Daviesa! Kakva je to prilika bila! U zadnji trenutak Zouma je odbio u korner.

image
MATTHIAS HANGST

50' Bio je sada i Chelsea blizu Neuera, ali Bayernov vratar je obranio dobar pokušaj Masona Mounta nakon riskantnog poigravanja minhenske zadnje linije.

47' Odmah je Bayern krenuo furiozno. Krasnom je loptom Gnabtry tražio Lewandowskog, ali Caballero je bio brži. Naknadno su suci signalizirali nedozvoljenu poziciju Poljaka, ali moglo je biti neugodno za goste.

46' Počinje drugo poluvrijeme večerašnje utakmice u Munchenu. Bit će ovo samo nastavak odrađivanja posla za Bavarce prije puta u Lisabon.

Da ne pišemo samo o Lewandowskom, posvetimo dužnu pažnju i jedinom Chelseajevom strijelcu zasad.

POLUVRIJEME: Sudac Hategan odsvirao je kraj prvog poluvremena na Allianz Areni. Bayern ima ukupnih 5:1 i nema straha za njegov prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. Tamo će najvjerojatnije na Barcelonu koja ima veliku prednost protiv Napolija.

44' GOOOOL! Sada se VAR neće uključiti. Sjajno je po lijevoj strani prošao Palmieri nedugo nakon što je dobio žuti karton, a zabio je Abraham.

40' Još ćemo se malo zabaviti statistikom iz kuhinje ponajboljeg svjetskog golgetera.

37' Iako je još jako rano, sada kao da i jedni i drugi samo čekaju da se završi... Ne samo poluvrijeme, već i čitava utakmica. Rezultatske neizvjesnosti ionako već odavno nema, ali i ovo se mora odigrati do kraja.

34' VAR je konačno našao zaleđe koje je prethodilo golu Chelseaja. Ono se dogodilo prije čitave akcije, ali se ipak dogodilo... Naravno, ne bi taj pogodak, ni da je na koncu bio priznat ništa promijenio, ali bi vjerojatni poraz na kraju bio ipak nešto niži.

31' Još jedna krasna prilika za Bayern. Gnabry je probao, ali i on je zamalo neprecizan. Mnogi će reći da je ovo trebao pogoditi, Chelsea se ne može nositi ni s njegovom krasnom igrom, baš kao što to nije mogao ni u prvom dvoboju u veljači.

28' Kratko su navijači Chelseaja slavili pogodak za 2:1 kojeg je zabio Callum Hudson-Odoi, ali isti je poništen zbog zaleđa i to s dosta velikom zadrškom.

26' Nakon pogotka prvu je priliku na utakmici imao i Chelsea, preko Emersona. Prvu obranu upisuje Manuel Neuer, bez većih problema.

24' GOOOOOL! Na asistenciju Roberta Lewandowskog zabio je Ivan Perišić! Mateo Kovačić je prethodno izgubio loptu... Lewa je vidio našeg reprezentativca koji nije imao problema s realizacijom.

23' Za to vrijeme, ne preostaje ništa drugo nego jedini dosadašnji pogodak na utakmici vidjeti iz drugog kuta...

Nepogrešivi Robert Lewandowski.

22' Nema previše događanja na terenu otkako su izabranici Hansija Flicka poveli. Tek se tu i tamo dogodi pokoji opasan trk domaćih ususret Caballeru, ali većina nogometnih događanja vezana je uz prostor između dva kaznena prostora.

19' Goretzka zasad bez problema drži Kovačića podalje od sebe, naš ga je reprezentativac udario u bedreni mišić pa je Goretzka neko vrijeme ležao na travnjaku.

17' Obećali smo pokoji statistički podatak u vezi Lewandowskog i... Eto ga!

14' Kakva prilika za Mullera! Kante ga je probao faulirati, nije uspio u tome, ali je na sreću gostiju udarac njemačkog iskusnika otišao zamalo preko gola.

11' Nemilice trpa i Bayern, ali i Lewandowski. Njemački statističari već pripremaju čitav niz podataka o poljskom strijelcu koji bi ove sezone, ako ovako nastavi, mogao porušiti i još pokoji rekord. S druge strane, treba reći da će Reece James imati tešku večer protiv Alphonsa Daviesa...

9' GOOOL! Nije imao problema Lewandowski s bijele točke, evo ga još korak bliže tituli najboljeg strijelca Lige prvaka ove sezone.

8' Evo je Jedanaesterac za Bayern. Lewandowski je srušen od strane Caballera. Prvotno je pozvano zaleđe, ali VAR je odlučio da će ipak biti jedanaesterac.

5' Gledateljima u TV-prijenosu dojam je jednak kao da se igra pred publikom. Čuje se navijanje, ali tužno djeluje pogled na praznu Allianz Arenu. Na njoj pak, Bavarci imaju posjed u startu, čeka se prva ozbiljna prilika pred golom argentinskog veterana.

2' Utakmicu sudi Rumunj Ovidiu Hategan. Chelsea će kao i u prvom dvoboju, barem u početnim minutama odvojiti domaćine od svog gola.

Prvi udarac prema vratima Caballera iz daljine je uputio Alaba, nije bilo opasnosti za Argentinca i obranu plavih.

21.00 Utakmica je počela! ⚽

Podsjetimo, u četvrtfinalu koje će se igrati sljedeće petka susrest će se ukupni pobjednici današnjih parova. Utakmicu Barcelone i Napolija možete pratiti u zasebnom tekstu.

20.45 Posljednji trenuci zagrijavanja na stadionu u Munchenu. Pred nama je utakmica koja bi trebala biti prilično jednostrana, ali u nogometu se nikad ne zna...

image
MATTHIAS HANGST

20.40 Malo detalja sa zagrijavanja Manuela Neuera. Dobar dio svog ljetnog odmora proveo je u Dalmaciji... Je li uspio napuniti baterije za novi "clean sheet" večeras?

20.35 Chelseajevi navijači će reći - devedeset treća sreća... Ipak, budimo realni...

20.30 Od ovog čovjeka se i večeras očekuju golovi. Što mislite, bi li fantastični Robert Lewandowski ove godine osvojio Zlatnu loptu da se nagrada dodjeljuje?

20.22 Evo ih! Plavci su stigli na teren Allianz Arene. Probat će, a za njih je najvažnije da su se četvrtim mjestom u netom završenoj Premier ligi uspjeli plasirati u Ligu prvaka i sljedeće sezone.

20.15 Evo i malo detaljnijeg pogleda na sastav Plavaca. Od igrača koji nedostaju dala bi se složiti čitava jedna postava. Zbog suspenzija nema Marcosa Alonsa i Jorginha, ozlijeđeni su Pedro i Willian, baš kao i Pulisic te kapetan Azpilicueta. Nije čudno to što je menadžer Chelseaja Frank Lampard za popunu zapisnika morao pozvati veliki broj juniora.

Izaći će s četvoricom u liniji, a prednost na golu opet je dobio Willy Caballero. Dobra je vijest ta da se N'Golo Kante konačno vratio u momčad nakon silnih problema s ozlijedama.

20.10 Osvrnimo se još jednom na sastav Bayerna za večerašnji dvoboj. Više od mjesec dana prošlo je od njihove posljednje utakmice. U njoj su, još 4. srpnja osvojili DFB-Pokal pobjedom nad Bayerom iz Leverkusena. Doduše. posljednjeg dana srpnja minimalno su u prijateljskom dvoboju dobili Marseille, ali upravo ova utakmica poslužit će im kao izuzetan podražaj uoči završnog turnira Lige prvaka u Lisabonu.

Dakle, prednost je u sastavu ispred Comana dobio Perišić, a zanimljivo je da Comana nema niti u zapisniku večerašnjeg dvoboja.

20.05 Podsjetimo se prve utakmice. Bilo je to 25. veljače. Na poluvremenu 0:0, ali s jasnom dominacijom Bayerna. U nastavku pak, dva pogotka Gnabryja na dva asista Lewandowskog od 51. do 54. minute...

Na koncu i Lewandowski zabija, i to u 76. minuti na dodavanje Daviesa. Moglo je biti i gore po londonske Plavce...

20.00 Stigli su i sastavi za večerašnju utakmicu. Na terenu će od prve minute biti i Mateo Kovačić za Chelsea, ali i Ivan Perišić u postavi Hansija Flicka. Perišić je dobio prednost ispred Komana.

Frank Lampard se, kako se čini, ipak odlučio na igru s četvoricom u posljednjoj liniji.

Sve aktualnosti iz Munchena pratite na portalu Sportskih novosti.

Oslabljeni Chelsea večeras će morati napraviti pravo čudo u Allianz Areni kako bi prošao u četvrtfinale, nakon poraza od 3:0 iz prve utakmice. Veliki broj prvotimaca bit će nedostupan za Franka Lamparda, koji je uvrstio dva 18-godišnjaka i jednog 17-godišnjaka iz omladinskog pogona u momčad da bi popunio rupe.

U finalu FA kupa na Wembleyju s Arsenalom ozlijedili su se kapetan Cesar Azpilicueta i Christian Pulisic. Kod obojice je u pitanju stražnja loža i neće konkurirati večeras. Lampard ne može računati ni na Pedra, koji je u istoj utakmici iščašio rame. Ozlijeđeni su još i Loftus-Cheek i Gilmour, a upitan je i Willian, koji je usred pregovora u vezi prelaska u Arsenal. Tu su i suspenzije za dva vrlo bitna igrača, Marcos Alonso ne može igrati zbog crvenog kartona iz prve utakmice, dok je Jorginho prikupio treći žuti karton. Timu Wernera i Hakima Ziyecha Lampard ne može registrirati za ovosezonsku Ligu prvaka, iako treniraju s momčadi.

Mateo Kovačić bi se trebao naći u prvoj postavi, a igre bi mogao vidjeti i Ivan Perišić na suprotnoj strani.

Linker
25. travanj 2024 18:40