Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
LIGA PRVAKA

BIVŠI VRATAR HAJDUKA ZA SN NAJAVIO NAJTEŽI ISPIT SEZONE 'Divim se Atleticu i Oblaku, ali idemo po iznenađenje'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. listopad 2018. 18:17

Prije dva tjedna - uoči premijerne utakmice u Ligi prvaka s Borussijom (D) - Karlo Letica iskreno je priznao kako još nije u punoj formi. “Osjećam da se još nisam do kraja adaptirao na novu sredinu”. I onda je krenula serija. Bio je odličan protiv Borussije (0:1), a gol koji je primio u samoj završnici utakmice nije se mogao braniti. Potom je blistao na teškom gostovanju kod Genta (4:0), a i u zadnjoj utakmici protiv Cercle Bruggea (4:0) imponirao je mirnoćom i sigurnošću. Stoga je sasvim jasno da večerašnje gostovanje kod Atletico Madrida čeka sada već u jako dobrom stanju.

- Doista sam jako, ali baš jako zadovoljan s onim što sam pokazao u te tri utakmice. Osjećao sam se odlično, mirno, s puno samopouzdanja, baš kako bi se i trebao osjećati golman na vratima. I odličan je osjećaj kada si svjestan da daješ puni doprinos momčadi i da suigrači ispred tebe to osjećaju.

Kako je rasla Letičina forma, tako je rastao i kompletan Club Brugge. Nakon što su nesretno izgubili utakmicu protiv Borussije, koju su nadigrali u svim elementima nogometa, pokazali su karakter i snagu uvjerljivo slavivši na teškom gostovanju u Gentu. Večeras ih, međutim, čeka najteži ispit sezone, jer Atletico Madrid ide u krug TOP 10 najjačih momčadi Europe.

Razina više

- Mi smo protiv Borussije dokazali najprije sebi, a onda i drugima, da imamo kvalitetu parirati jakim europskim momčadima, što se belgijskim momčadima već duže vrijeme nije dogodilo. Slažem se da je Atletico razina više od Borussije, ali u Madrid smo krenuli uvjereni da možemo odigrati utakmicu u kojoj ćemo i mi imati svoje šanse za dobar rezultat. Uz najveći mogući respekt prema momčadi koja je fenomenalna i kojoj se divim na puno načina. Malotko u Europi ima toliko sjajnih igrača, a opet igraju sjajan momčadski nogomet. Mislim da nitko u Europi ne igra bolju obranu od Atletico Madrida, a za takvo što je potreba sjajna uigranost, ali i maksimalna koncentracija svakog igrača na ispunjavanje obrambenih zadataka.

Osijek, 180318. 
Nogomet. 
Nogometna utakmica MAX Tv Prve lige 26. kolo. 
NK Osijek- HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Karlo Letica. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Atletico na golu ima i sjajnog Slovenca Oblaka.

- I njemu se kao golmanu divim i vidim ga među pet, pa čak i tri najbolja golmana svijeta. Nadam se da Oblak dobro razumije hrvatski pa da popričamo ‘na domaćem’ nakon utakmice.

Koga najviše respektirate od Atleticovih igrača?

- Griezmann je svjetski prvak, jedan od najboljih napadača Europe, Barcelona je ljetos za njega nudila 100 ili više milijuna eura. Klasa Diega Coste je također poznata svima. Tu je i naš Nikola Kalinić, samo je pitanje kada će se do kraja uklopiti u momčad. Tu je još cijela niska sjajnih igrača...

Djelujete jako raspoloženo, neće vas uhvatiti trema uoči najveće utakmice u vašoj mladoj karijeri? Stadion Wanda Metropolitano izgleda spektakularno, ne sumnjamo da će biti krcat, a i pozornica Lige prvaka donosi dodatnu draž?

- Ne bojim se po pitanju treme, ona me sigurno neće uhvatiti. E sada, već osjećam kako u meni raste adrenalin i uzbuđenje, tako da ću jedva dočekati početak utakmice. Svi kažu da je stadion čudesan i da Atletico ima vatrene navijače i baš me zanima kako će mi sve to izgledati s terena.

A što se događa s Tomečakom i Mitrovićem? Tomečak već duže vrijeme nije u momčadi, a Mitrović je proveo na klupi zadnje dvije utakmice?

- To je pitanje za trenera Leku. Meni je žao što je Tomečak preseljen u drugu momčad, nadam se da će se opet nametnuti. Mitrović pak nije igrao zadnje dvije utakmice, ali on je tu, većinu utakmica je bio u postavi.

Linker
18. travanj 2024 11:14