Thomas Tuchel
 JUSTIN TALLIS Afp
VAN GOLGETERSKE FORME

Chelseajev trener otkrio pozadinu golgeterske krize skupocjenog napadača plaćenog preko 100 milijuna eura

Thomas Tuchel objasnio je što se krije iza jednomjesečne krize u koju je upao Romelu Lukaku
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2021. 19:11

Posljednji pogodak u dresu Chelseaja Lukaku je postigao 14. rujna protiv Zenita u Ligi prvaka. Nakon toga je odigrao šest utakmica za Chelsea u kojima nije postigao ni jedan pogodak, dok je u tom razdoblju zabio jedino za Belgiju protiv Francuske u finalu Lige nacija. Premalo za napadača kojeg je Chelsea prošlog ljeta platio više od 100 milijuna eura Interu.

"Mislim da je Romelu posljednjih mjeseci igrao jako veliki broj utakmica. Što s klubom, što s reprezentacijom. Znam da jako ozbiljno shvaća svaku utakmicu i zbog toga se umorio. Ali, više psihički nego fizički“, rekao je Tuchel o 28-godišnjem napadaču koji je uoči ove sezone došao iz milanskog Intera u Chelsea gdje je do sada postigao tri pogotka u Premier ligi.

Iako Lukaku ne briljira njegova se momčad ipak nalazi na prvom mjestu premierligaške ljestvice te ima bod više od Liverpoola, odnosno, dva više od Manchester Cityja.

"Lukaku je nogometaš koji mnogo razmišlja. Pogotovo o utakmicama koje nisu bile savršeno odrađene s njegove strane ili od strane njegove momčadi. Time stavlja težinu na sebe i to ga psihički umara. Ali, ne brinem se za njega. Jako dobro znam da će se brzo vratiti starom ritmu“, dodao je Tuchel.

Linker
23. travanj 2024 22:36