Manchester City
 REUTERS/Phil Noble
HOĆE LI DOČEKATI ŠANSU?

'DA SAM NA NJEGOVOM MJESTU OTIŠAO BIH KOD GUARDIOLE U URED I TRAŽIO DA IGRAM' Jedan od najvećih talentata engleskog nogometa pao u drugi plan!

Da sam ja na njegovom mjestu, otišao bi u kancelariju Pepa Guardiole, pokucao na vrata i tražio od njega da igram
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 20:58

Tek mu je 19 godina, a već se o njemu pišu brojni hvalospjevi. Doduše, ne toliko na račun ovosezonske igre, jer Phil Foden gotovo uopće nije boravio na terenu u službenim susretima svog Manchester Cityja. Ako ne računamo cijelih 10 minuta koliko mu je Pep Guardiola dao na startu sezone protiv West Hama, uz onu jednu jedinu u Community Shieldu, mladac nije igrao. A to mu, evidentno, jako smeta.

Foden se požalio i unutar kolektiva koji za to previše ne mari. Iako je svojim partijama oduševljavao navijače i struku potkraj prošle sezone, sada se ponovo treba boriti za svoje minute u sredini terena. Konkurencija je poprilično žestoka, a svlačionica na Etihadu prekrcana zvijezdama. Natjecanja je puno, uz Ligu prvaka kreće i engleski Ligakup, a iza božićne premierligaške ludnice City će htjeti pečat ostaviti i u FA kupu, najstarijem natjecanju na svijetu.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Southampton - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 4, 2018  Manchester City's Leroy Sane celebrates scoring their sixth goal with Raheem Sterling and Phil Foden   REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
Manchester City

Foden bi mogao dočekati svoju priliku već negdje, a nekadašnja engleska igračka zvijezda, Chris Waddle savjetuje mu drugačije.

- Gdje je Phil? To je misterija za mene. Nije mi jasno zašto mu Pep ne daje više prostora za igru, jer je on jako važan za budućnost naše reprezentacije. Ukoliko ne dobije više prostora, možda bi trebao razmisliti o nekoj promjeni. Ne kažem da treba otići iz Cityja, ali nešto bi morao promjeniti - rekao je Waddle, te je dodao:

- Da sam ja na njegovom mjestu, otišao bi u ured Pepa Guardiole, pokucao na vrata i tražio od njega da igram, jer propušta previše toga - završio je Waddle.

Manchester City za tjedan dana igra susret drugog kola Lige prvaka. Tada mu na Etihad dolazi hrvatski prvak Dinamo. Možda mladog Fodena vidimo na terenu u sklopu toga dvoboja.

Linker
19. travanj 2024 21:57