RONALD GORSIC/CROPIX
POLJUD NIJE OPCIJA

Dinamo bi mogao igrati na najnovijem HR stadionu, bez obzira što je tamo ‘bog i batina‘ - Nenad Bjelica

Dinamo Europu može igrati kod kuće, ali koje su opcije ako započne izgradnja novog stadiona u Zagrebu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. studeni 2020. 23:16

Dinamo će i dalje moći igrati svoje europske utakmice na Maksimiru. Do kraja godine bit će preuređena i otvorena južna tribina, što će povećati kapacitet stadiona, neće se moći koristiti samo istočna tribina.


Što će se dogoditi ako se konačno starta s izgradnjom novog maksimirskog stadiona? Znamo da ste se možda nasmijali na ovo što smo napisali, jer već smo tu temu obrađivali stotinu puta, a do sada je uvijek bila samo “falša priča”, od onih obećanje ludom radovanje. No, dobro, idemo biti optimisti, makar kad je stadion u pitanju izglednije jest da smo kao optimisti zapravo neobaviješteni pesimisti.


Dakle, ako Dinamo zbog izgradnje novog stadiona bude morao pronaći novo utočiste, gdje će igrati svoje europske utakmice? Svojevremeno se nagađalo da bi se one mogle igrati u Mariboru, Ljubljani, Budimpešti. S obzirom na tu već poznatu histeriju oko izgradnje, u eter su se puštale priče koji nemaju nikakve osnove. Dakle, Dinamo svoje europske utakmice ne može igrati u inozemstvu! Ne smije...


Mogao bi, recimo, izvan države igrati na neutralnom terenu u ovom trenutku pandemije koronavirusa, da je recimo u Hrvatskoj izražena zaraženost, ali ne može na inozemne terene zbog infrastrukturalnih razloga! Dakle, ostaje mu samo Hrvatska.

Europske utakmice mogu se igrati samo na stadionima četvrte kategorije, u ovom trenutku su to samo Poljud i Rujevica. Valjda vam je jasno da Poljud nije opcija. Ostaje, dakle, samo Rujevica. Međutim, novi stadion Osijeka, projekt “Pampas 2021” trebao bi biti završen do proljeća iduće godine. Ukoliko zaista tako bude, onda je Dinamova dodatna opcija igranje u Osijeku. Također će se u Puli, na Aldo Drosini raditi određene nadogradnje na stadionu, pa bi i one mogle dovesti do toga da bi se europske utakmice Modrih mogle igrati i tamo.


U modrom klubu nisu odlučili gdje će igrati svoje europske utakmice ako dođe do izgradnje stadiona. Osim što se definitivno zna da se neće igrati na Poljudu. Dobili smo u međuvremenu još jedno pitanje. Hoće li Dinamo svoje europske utakmice htjeti igrati na Pampasu s obzirom na to da je u Osijeku “bog i batina” Nenad Bjelica koji se s Dinamom nije rastao u idiličnim odnosima? Ne znamo, ali znamo da to sigurno neće biti razlog da se Plavi ne presele na Pampas ako će to htjeti.


Kad i ako dođe to vrijeme, u Maksimiru će donijeti odluku. Za sada stoji ovaj trošni Maksimir koji će završetkom južne tribine biti manje trošan i ružan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:18