StoryEditor
 RONALD GORSIC/CROPIX
DANI ODLUKE

Finalni turnir Lige prvaka u Lisabonu s 8 klubova, Dinamo saznaje kada kreće u borbu za juniorski naslov!

U srijedu i četvrtak Uefa će donijeti smjernice za završetak ove sezone, kao i za izgled nove
Autor: Damir DobrinićObjavljeno: 16. lipanj 2020. 21:21

Neizvjesnost će u srijedu napokon nestati i doznat ćemo kada UEFA namjerava nastaviti svoja natjecanja iz sezone 2019./20. i započeti novu klupsku sezonu 2020./21. Izvršni odbor UEFA-e održat će svoj sljedeći sastanak putem videokonferencije u srijedu od 12 do 15 sati te u četvrtak ujutro od 9 do 11 sati.

Objavila je UEFA o čemu će u srijedu biti riječi i koje odluke će njen predsjednik Aleksander Čeferin objaviti na press-konferenciji nakon sastanka. Saznat ćemo, dakle, kada će se nastaviti Liga prvaka i Europska liga iz sezone 2019./20. i početi kvalifikacije te grupna faza ta dva natjecanja u sezoni 2020./21. Isto tako i za Ligu prvaka žena, dok će mlada momčad Dinama saznati kalendar do kraja sezone u Juniorskoj ligi prvaka. Modre u tom natjecanju zasad čeka četvrtfinalna utakmica s Benficom.

UEFA će objaviti i raspored te gradove odigravanja utakmica Europskog prvenstva 2020. godine, koje će se odigrati 2021., play-offa za to natjecanje, napravit će se kalendari i formati za europska prvenstva za mlađe kategorije, muške i ženske, kao i za futsal natjecanja.

Europska liga u Njemačkoj

Vodeći europski sportski mediji već su objavili neke od UEFA-inih odluka. U Ligi prvaka prvo će se odraditi preostali uzvrati osmine finala (Bayern - Chelsea, Barcelona - Napoli, Juventus - Lyon i Manchester City - Real Madrid) pa će se ukupni pobjednici pridružiti PSG-u, Atleticu, RB Leipzigu i Atalanti na finalnom turniru najbolje osmorice koji bi se u Lisabonu trebao odigrati u kolovozu, a finale bi na rasporedu bilo 23. kolovoza. Četvrtfinala bi se odigrala od 12. do 15. kolovoza, a polufinala 18. i 19. kolovoza.

Finalni turnir Europske lige, kažu dobro upućeni, bit će odigran u Njemačkoj. Finale Lige prvaka trebalo je biti odigrano u Istanbulu, ali čini se da će UEFA Turcima dati neko sljedeće finale, kad situacija bude sigurnija, možda već sljedeće godine, a ista je situacija i s poljskim gradom Gdanjskom, određenim za domaćina finala Europske lige.

Final 8 Lige prvaka žena trebao bi se ove sezone odigrati u Španjolskoj (domaćini baskijski gradovi Bilbao i San Sebastian), a Europski superkup za muškarce u Budimpešti 24. rujna. Ta utakmica je, inače, bila predviđena za Porto 12. kolovoza. Ozbiljni su mediji najavili ove UEFA-ine odluke, vidjet ćemo hoće li se te najave potvrditi. Bit će zanimljivo vidjeti i kada i kako UEFA namjerava organizirati kvalifikacije za europske kupove sljedeće sezone. Kad će u europsku akciju pet hrvatskih predstavnika...

Drugog dana bit će manje točaka, a glavna je procedura ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Raspravljat će se u četvrtak i o licenciranju klubova te financijskom fair-playu, kao i o smjernicama vođenja krovne europske nogometne organizacije.

Linker
16. lipanj 2020 23:17