RONALD GORSIC/CROPIX
PREOKRET U NYONU

Goce Sedloski nakon oproštaja Dinama: ‘Odlično smo ušli u utakmicu, poveli, a potom počeli izmišljati...‘

Modri su poveli, no Portugalci su potom zaigrali bolje i u 2. poluvremenu preokrenuli rezultat
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 20:43

Dinamovi juniori ponovno su zaustavljeni u četvrtfinalu Uefine Lige mladih. Ovaj put, u uvjetima korone, na neutralnom terenu, završnom turniru osmorice u Nyonu, Benfica je svladala oslabljene “modre” 3-1 i izborila subotnji polufinale s Ajaxom.


Iako su formalni domaćini (da nije pandemije trebalo se igrati u Maksimiru u ožujku) već u 6. minuti (Batistić za Marina) mogli zabiti, poveli su u 16. minuti pogotkom Karrice na Julardžijino dubinsko proigravanje, malo pomalo Portugalci su preuzimali inicijativu, napipali slabe točke suparnika i počeli stvarati prilike.

U 36. minuti, nakon brze akcije po desnoj strani, kojoj je prethodila skoro izgubljena lopta pred Benficinim 16-ercem, nekoliko je “dinamovaca” zakasnilo u duelima i Araujo je izjednačio, da bi početkom nastavka, u 53. i 57. minuti, Goncalo Ramos s dva gotovo identična pogotka glavom, nakon centaršuteva s lijeve odnosno desne strane, postavio pokazalo se nedostižnih 3-1.

U završnici su Josipović i Janković zaradili druge javne opomene, prestrogo, ali švedski sudac je imao tzv. odgojni kriterij, no kad se sve zbroji i oduzme, Dinamo je platio danak ozljedama i kartonima svojih bekova, Hrvoja i Jurišića, zbog čega je trener Goce Sedloski morao improvizirati u zadnjoj liniji s debitantima Batistićem i Lešom, razbivši standardni stoperski par pomicanjem Gvardiola na lijevog beka,


- Čestitam Benfici na prolazu, a svojim igračima na dosad postignutom. Odlično smo ušli u utakmicu, poveli, a potom počeli izmišljati neke stvari koje momčad poput Benfice ne dopušta i te naše pogreške, poput gola za 1-1 nakon našeg auta, su nas koštale. U 2. poluvremenu su se oni nametnuli pas-igrom, iskoristili svoje prilike – kazao je Sedloski.


Dinamo je igrao u sljedećoj postavi (4-2-3-1): Josipović – Batistić (od 62. Parger), Leš, Šutalo, Gvardiol – Janković, Duvnjak (od 62. Tomek) – Karrica, Julardžija (od 70. Barišić), Marin (od 90+2. Čavlina) – Tueto (od 46. Kapitanović). J

Linker
16. travanj 2024 15:41