AFP
ZANIMLJIVI OKRŠAJI

Hrvati na velikoj sceni: Rebić protiv Vrsaljka, Modrić na Bernabeuu dočekuje senzaciju Lige prvaka

Marcelo Brozović i Ivan Perišić trebali bi započeti od prve minute u redovima Nerazzurra
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. rujan 2021. 14:13

Osim poslastice večeri, sudara Paris Saint-Germaina i Manchester Cityja, još niz zanimljivih susreta Lige prvaka na rasporedu je danas diljem Europe, a u akciji očekujemo i hrvatske igrače koji nastupaju za inozemne klubove.

RB Leipzig u skupini A dočekuje Club Brugge. Joško Gvardiol trebao bi biti u konkurenciji za nastup, ali nije sigurno hoće li biti u početnoj postavi, dok Matej Mitrović i Karlo Letica nisu prijavljeni za Ligu prvaka.

Ante Rebić trebao bi započeti derbi skupine B, u kojem Milan dočekuje španjolskog prvaka Atletico Madrid. Donedavni hrvatski reprezentativac bio je strijelac protiv Juventusa i Liverpoola, a započeo je i utakmice s Venezijom i Spezijom. Jedino je pitanje na kojoj poziciji će zaigrati. U slučaju da u vrhu napada krene Giroud (Ibrahimović je otpao zbog problema s Ahilovom tetivom), tada će Rebić na lijevo krilo. U gostujućim redovima za nastup konkurira Šime Vrsaljko, no trebao bi krenuti s klupe.

image
TIZIANA FABI Afp

U drugoj utakmici Milanove skupine Porto dočekuje Liverpool. Gostujući strateg Jürgen Klopp mogao bi opet rotirati sastav i pričuvati neke od najvažnijih pojedinaca za nedjeljni derbi s Manchester Cityjem, no Redsi su i u kombiniranoj postavi favoriti na Dragau.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najavljen je u udarnoj postavi Reala, koji će u Madridu ugostiti debitanta u Ligi prvaka, momčad Šerifa. Šerif je na putu do elite izbacio Dinamo, te je u premijeri pred svojim navijačima iznenadio i jaki Šahtar, bit će zanimljivo vidjeti kako će se provesti na obnovljenom Bernabeuu. Za sastav gostiju iz Moldavije konkurirat će i Stjepan Radeljić, igrač Osijeka na posudbi u Šerifu.

image
GABRIEL BOUYS Afp


Druga utakmica skupine D igrat će se u Kijevu, gdje će Šahtar ugostiti talijanskog prvaka Inter. Dakako, standardni igrači Vatrenih Marcelo Brozović i Ivan Perišić trebali bi tu utakmicu započeti od prve minute u redovima Nerazzurra, koji će u Ukrajini biti bez Sensija, Vidala i Coree, a očekuje se da će u vrhu napada krenuti Džeko i Martinez.

image
ANDREAS SOLARO Afp


Domagoj Vida neće nastupiti na gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu. No, nije to jedini izostanak za Bešiktaš, koji je u Nizozemsku otputovao prilično oslabljen zbog ozljeda. Dosta problema sa zdravljem imaju i u Borussiji Dortmund. Pod upitnikom su i dva jako bitna igrača, Erling Haaland i Marco Reus, no u taboru Žuto-crnih nadaju se da će obojica biti na raspolaganju za ogled sa Sportingom.

Linker
23. travanj 2024 21:49