Sve na jednom mjestu

Blagdanske priče domaćih kreativaca: Čarobni detalji koji će uljepšati svaki dom

 Maja Jokić
Mirela Mikšić, Mateja Fanuko, obitelj Sirovec, Jasna Degoricija i Martina Olujević pokazali su nam kakve su ukrase osmislili

ART OF NATURE - Mirele Mikšić iz Lela Design studija

Cijela kolekcija izrađena je od mirisnih zimzelenih materijala čiji mirisi podsjećaju na Božić i odmah nam mame osmijehe na lica

Lela Design specijalizirani je studio za kreiranje vjenčanja po mjeri te stvaranje privatnih i poslovnih proslava s, kako navode, "wow" efektom. Planiraju i organiziraju velika glamurozna vjenčanja, ali i mala intimna druženja ili moderna tematska događanja.

image
Maja Jokić

Njihova specijalnost su unikatne cvjetne scenografije i nezaboravne party priče koje ostvaruju u suradnji s najboljim performerima i glazbenim izvođačima. Božićau kolekcija, nazvana Art of nature uključuje adventske vijenace i vjenčiće za vrata kojom, kaže vlasnica Mirela Mikšić, možete unijeti dašak prirode u vaše domove ili urede.

image
Maja Jokić

- Upravo smo se zato fokusirali na vrhunske prirodne materijale kojima ne opadaju iglice, a dugotrajni su. Jednako tako, ovo je super prilika da priroda dođe k vama u dom.

image
Maja Jokić

Cijelu kolekciju možete pogledati na našem webu leladesign.hr.

FANTEA MACRAME - Ručno pletene dekoracije za vrata Mateje Fanuko

Kreativka Mateja Fanuko voli stvarati, fotografirati i živjeti okružena "uradi sam" stvarčicama. Izrađuje i makrame za sve prigode, a to joj je, kako sama kaže, veliko zadovoljstvo i gušt. Za nadolazeće blagdane izradila je ručno pletene, prigodno dekorirane adventske vijence za vrata. Ideja je potekla od njene prijateljice Dubravke, @originalhomemade profil na Instagramu koja pronalazi dekoracije za vijence. Njezini su vijenci pleteni s pamučnom špagom u boji "top natural" i ukrašeni kvalitetnim dekoracijama kako bi trajali godinama.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Mateja Fanuko kaže da je izradila vijence različitog dizajna i različitih veličina (20, 26 i 30 cm), dekorirane tako da svatko pronađe nešto po svojem ukusu.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Vijence, govori, izrađuje po narudžbi i za sve prilike. Cijene kreću od oko 230 kn, a rok isporuke je pet dana. Kupiti se mogu preko Facebook profila @fanteamacrame i Instagram profila @fantea_macrame, gdje se nalaze i sve ostale informacije (cijene, veličine, raspoloživost).

MAYOLIS HOME DECOR - Drvo, zelenilo, pamuk, svijeće i natpis po želji

Iza imena Mayolis Home Decor skriva se obitelj Sirovec, koja izrađuje natpise na drvenim podlogama za dječje sobe, interijere, eksterijere, vjenčanja, poslovne prostore, fotoscene... Dekoracije, zapravo, izrađuje mama Maja, a u svemu pomaže tata Marko, koji je velika podrška kada se neki stroj pokvari. Njihove tri kćeri velik su im poticaj u tome što rade. U ovo blagdansko doba, baš kao i prošle godine, pripremili su i divnu kolekciju adventskih vijenaca Nordic.

image
Berislava Picek/Cropix

- Adventski vijenci Nordic #1 i #2 ručno su rađeni i u potpunosti moj dizajn, ‘iz glave‘. Nordic #1 sastoji se od okruglog drvenog postolja, drvenih planina, prigodnog zelenila i nezaobilaznog pamuka, svijeća, lampica te natpisa po želji. Nordic #2 je sličan, ali ima metalno postolje i visoke svijeće. Ti su vijenci rađeni u boho i skandinavskom stilu, toplih su tonova i boja te pristaju uz gotovo sve moderne interijere - priča Maja Sirovec, koja priznaje da je jako ponosna što je adventska ponuda njezina brenda Mayolis Home Decor postala prepoznatljiva među širom publikom.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

- Najbitniji dijelovi i detalji adventa izrađuju se ručno. Pritom mislim na drvo i tekst, koje sami dizajniramo, režemo, oblikujemo i bojimo, ne kupujemo gotovi ili polugotovi proizvod - ističe i dodaje da je cijena adventskog vijenca Nordic od 390 do 400 kn.

Više informacija potražite na web stranici www.mayolis.com.

TRGOVINA DOBAR PARTNER - Romantične snježne grane, češeri, cimet, grane bora i imela

U trgovini Dobar partner osmislili su adventske vijence napravljene od umjetnih materijala, prije svega borovih grančica.

Nezaobilazna praksa za blagdane svakako je preigodno ukrašavanje doma. Svatko ima svoju strategiju, način i stil, a jedno od mjesta koje se u ovo doba godine rado posjećuje jest trgovina Dobar partner, u kojoj možete pronaći baš sve od božićnih dekoracija.

image
Darko Tomaš/Cropix

- To nam pruža mogućnost da grane budu snježne, što je vrlo romantično. Dodali smo pokoji češer, a možemo staviti i štapiće cimeta koje obavijemo ukrasnom žicom i učvrstimo u vjenčić. Ovaj smo put koristili neutralne baze, zelenu i srebrnu, što je vrlo zahvalno za kombiniranje s ostalim dodacima, napose svijećama, a i ostalim dekorativnim elementima - ispričala je vlasnica Jasna Degoricija i dodala kako je vijence poput njihovih vrlo lako napraviti samostalno u kućnoj izvedbi.

image
Darko Tomaš/Cropix

- Ako koristite posudu, svakako vam treba spužva koje će biti čvrsta podloga. Ako imate tanjur, na njega stavljate vijenac koji je atraktivan sam za sebe. U njega umećemo grančice bora, imele i ostalih četinjača. Uvijek dobro dođe pokoji sjajni element kao što je kuglica ili neki drugi simbol Božića - istaknula je.

image
Darko Tomaš/Cropix

Više informacija potražite na njihovoj web stranici www.dobarpartner.hr.

ČITATELJICA MARTINE OLUJEVIĆ - Prirodni, raskošni i ne koštaju ništa

Naša čitateljica Martina Olujević poslala nam je fotografije svojih adventskih vijenaca koji će, vjerujemo, mnogima biti inspirativni kada budu smišljali kako napraviti vlastite. Martina ima 33 godine i majka je triju djevojčica.

image
Martina Olujević

- Kreativnost mi je strast, želja i odvlačenje od svakodnevnice. Izrađujem svašta, a sudjelujem u radionici koja se odvija u našoj župi Bebrina, gdje s djecom izrađujemo ukrase za prodaju te poslije pomažemo potrebitima - otkriva Martina, koja je svoje ovogodišnje vijence izradila tako što je obruč sama isplela od slame, prikupila materijal u prirodi, a nešto je i kupila. Vijenac je nakon pletenja obložila željenim materijalom i bojama, a onda složila svijeće i zalijepila ukrase.

image
Martina Olujević
image
Martina Olujević

- Sama izrada ne traje dugo jer si prije nje sve posložim u glavi i potom prenesem na vijenac - kaže Martina, čije radove možete pogledati na njezinom profilu na Facebooku @Martina Olujevic te na Instagramu @martina_olujevic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 02:28