SERGEI SUPINSKY Afp
PAO REKORD LIGE PRVAKA

Inter opet zaustavljen, Brozović zamijenjen, Džeko promašio nemoguće, Ajax nastavio strašan niz pobjeda!

Nizozemski prvak djeluje nezaustavljivo ove sezone, Inter nakon dva kola ima jedn bod i nijedan gol
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 28. rujan 2021. 20:41

I nakon druge utakmice u skupini D Lige prvaka talijanski prvak Inter je bez pobjede. Nakon poraza od Reala u 2. kolu je odigrao 0:0 kod Šahtara.

Bliže pobjedi u tom susretu je bio Inter, ali domaćina ipak nije uspio slomiti. U prvom poluvremenu je bilo više prilika na obje strane, s tim da je Barella pogodio okvir vrata, Edin Džeko je promašio nemoguće, a prijetio je i Lautaro Martinez.

Drugo poluvrijeme je otvoreno šansom domaćina (Dodo) i kako se približavao kraj utakmice tako je ritam igre padao. Ipak, u samoj završnici novi udar Intera koji nije urodio plodom.

image
SERGEI SUPINSKY Afp

Odlično je pucao Correa, a pogodak je mogao postići i De Vrij, ali je u oba slučaja odlično reagirao domaći vratar Pjatov.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je bio u udarnoj momčadi, solidno je odigrao u Kijevu, ali je zamijenjen u 55. minuti. Ivan Perišić, drugi Hrvat u Interu, u igru je ušao u 81. minuti.

I za Šahtar i za Inter ovo je prvo ovosezonski bod u Ligi prvaka, a zanimljivo je navesti da su prošle sezone obje međusobne utakmice Šahtara i Intera završavale 0-0.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

U skupini C nogometaši Ajaxa imaju dvije pobjede nakon drugog kola. Nakon uvjerljivih 5:1 u Lisabonu protiv Sportinga nizozemska momčad je na svom stadionu svladala Bešiktaš 2:0.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Bila je to ukupno gledano sedma pobjeda u nizu Ajaxa (prvenstvo i Liga prvaka), a riješena je nakon prvih 45 minuta nakon čega je Ajax smanjio gas. Prvo je u 17. minuti poentirao Berghuis, dok je u 43. na 2:0 povećao Haller.

Time je Sebastien Haller, reprezentativac Obale Bjelokosti, ispisao povijesni doseg u Ligi prvaka jer je u uvodne svoje dvije utakmice postigao pet pogodaka (na premijeri je četiri zabio Sportingu), što nikome do sada nije uspjelo.

Hrvatskog reprezentativca Domagoje Vide zbog ozljede nije bilo u turskom sastavu.

OSTALE UTAKMICE LIGE PRVAKA KOJE POČINJU OD 21 SAT MOŽETE PRATITI OVDJE

RB Leipzig - C. Brugge

Porto - Liverpool

Milan - Atletico M.

Borussia D. - Sporting

Real Madrid - Šerif

Linker
19. travanj 2024 21:49