MIR I DOBRO

Izložba splitskih fotografa ‘Okreni na ljubav‘ vraća nas temeljnim adventskim emocijama

Autori izložbe pozivaju sve da okrenu na ljubav jer će jednoga dana ponovno svi prijatelji biti zajedno
Izložba splitskih fotografa „Okreni na ljubav“
 Branimir Dzaja

Sreća, ljubav među ljudima i izmjenjivanje nježnih emocija na ulicama Splita glavni su motivi izložbe fotografija „Okreni na ljubav“ u kojima će Split uživati tijekom cijelog božićnog razdoblja. Gledajući eksponate iz proteklih godina u kojima smo bezbrižno hodali ulicama grada i okupljali se slaveći Božić, autori izložbe pozivaju sve da okrenu na ljubav jer će jednoga dana ponovno svi prijatelji biti zajedno i razmjenjivati dirljive, iskrene prisne čestitke.

Ljubav je ta emocija koja nas spaja i čini da pazimo jedni na druge kako bismo ponovno mogli slaviti kako smo naviknuli. Izložbu diljem Marmontove ulice u sklopu Adventa u Splitu postavio je Fotoklub Split u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita pod pokroviteljstvom OTP banke, a službeno su ju danas otvorile direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić i predsjednica Fotokluba Split Maja Prgomet.

„Drago mi je što je baš ovaj treći adventski tjedan, kojim obilježavamo radost nadolazećeg Božića, ispunjen mnogim kulturnim vrednotama. Nakon jaslica u kapeli sv. Arnira, sada imamo i ovu zaista vrijednu atrakciju koju svi posjetitelji Splita, kao i naši sugrađani, mogu pogledati. Htjeli smo unijeti dašak splitskog duha na naše ulice i pozvati sve da zaista okrenu na ljubav, jednu od temeljnih vrijednosti Adventa.

Ljubav je ta emocija koja nas spaja kada moramo biti odvojeni, stoga pozivam sve na odgovornost, da zaista paze jedni na druge, da poštuju sve protuepidemijske mjere kako bismo jednoga dana ponovno mogli slaviti onako kako smo naviknuli. I mi danas ovdje, noseći maske i držeći udaljenost pokazujemo tu ljubav jedni prema drugima, a kako bismo i dalje uživali u blagodatima Adventa, važno je da tu odgovornost uvijek imamo na umu“, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Fotografije ljubavi i emocija ulovljenih diljem ulica grada Splita djelo su članova Fotokluba Split, a nastale su tijekom mnogih šetnji gradom u zimskom i adventskom vremenu. Prisjećajući se temeljnih vrijednosti Božića i zadržavajući pogled na fotografijama, postaje jasno kako Advent ne čini mnoštvo ljudi, već čaroliju stvara niz izdvojenih trenutaka pažnje i osmijeha.

image
Branimir Dzaja

„Često ne znamo što imamo dok to ne izgubimo, a pandemijska 2020. godina sa sobom je odnijela neke stvari koje nam život čine ljepšim, srdačnijim, veselijim. U ovakvim situacijama važno je pokazati ljudskost, važno je da budemo podrška jedni drugima. Mi smo to odlučili napraviti kroz ono što najbolje razumijemo – fotografiju. Izložbom vas želimo podsjetiti da su ljubav i bliskost koje i inače dijelimo u ovo doba godine i sada tu, a našim fotografijama želimo vas osnažiti da skupa što lakše izdržimo ovu tešku situaciju jer će se jednoga dana sve vratiti u normalu“, naglasila je predsjednica Fotokluba Split Maja Prgomet.

image
Branimir Dzaja

Izložbom postavljenom na otvorenom prostoru omogućit će se još veća sigurnost namjernih i slučajnih posjetitelja koji mogu uživati u fotografijama sve do 6. siječnja. Nove informacije i aktivnosti Adventa u Splitu dostupni su na web stranici Turističke zajednice grada Splita, Facebookovoj stranici Visit Split, Twitterovom profilu visitsplit i Instagramovom profilu visitsplit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:37