NOVO LICE

Robert Španić: Javio sam Gabrieli Spanic da joj je rođak nominiran za Zlatni Studio

Drago mi je da se ovakve stvari, poput Zlatnog Studija, događaju u ovo tužno vrijeme, kada nas bombardiraju lošim vijestima
Mladi glumac Robert Španić
 Neja Markicevic/Cropix

U kategoriji Novo lice u kazalištu u filmu, za ulogu Pjesnika u predstavi "Ništa novo", u režiji Hrvoja Korbara i izvedbi HNK Varaždin, nominiran je i hrvatski rođak Gabriele Spanic, zvijezde Televise i naslovne junakinje megapopularne sapunice "Usurpadora".

Rođak od Spanic zove se Španić, Robert Španić. Nedavno je diplomirao na zagrebačkoj ADU i pojma nije imao da će nominaciju dobiti, pa se doista iskreno razveselio.

- Hvala puno žiriju, časopisu Studio i Jutarnjem listu. Hvala HNK Varaždin, što sam uopće dobio priliku raditi predstavu "Ništa novo", koja je nominirana u kategoriji najbolje predstave. Između nas, kolega, u predstavi se dogodio jedan predivan spoj, iz kojeg su izašla neka nova, lijepa prijateljstva - rekao je Robert Španić, koji je uletio u tu predstavu dva tjedna prije premijere, kao iznenadna zamjena kolegi, i odlično odradio posao.

- Drago mi je da se ovakve stvari, poput Zlatnog Studija, događaju u ovo tužno i neizvjesno vrijeme, kada nas svakodnevno mediji bombardiraju lošim vijestima vezanim uz pandemiju, kako u cijelom svijetu, tako i kod nas, gdje smo svi već duboko zaglibili u pesimizam. Ova nominacija instantno mi je donijela veselje. Čim sam saznao za nominaciju, javio sam se menadžeru Gabrijele Spanic, kako bih ga obavijestio da je njezin rođak nominiran za nagradu Zlatni Studio, pisao sam, naravno, na engleskom, što on nije razumio pa me tražio da napišem na španjolskom. Kako ja ne govorim španjolski, poruku sam preveo preko Google translatea... Haha, tko zna što je taj Google preveo - ispričao je Španić, koji se nada da će HNK Varaždin uskoro ponovo otvoriti svoja vrata kako bi glumci mogli publici nastaviti izvoditi predstavu "Ništa novo".

image
Zlatni Studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:35