FRANCK FIFE Afp
OGLASIO SE NIJEMAC

Jürgen Klopp: Nije ovo ništa nevjerojatno, za ovaj poraz postoji najlakše objašnjenje u svijetu nogometa

‘Real Madrid će jednoga dana izgubiti finale, ali to se nije dogodilo ovoga puta‘
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2022. 08:12

Nogometaši Real Madrida osvojili su rekordni 14. naslov europskog prvaka svladavši u finalu Lige prvaka na pariškom Stade de Franceu Liverpool s 1-0. Pogodak vrijedan naslova postigao je Brazilac Vinicius Junior na dodavanje Valverdea u 59. minuti.

Redsi su dominirali većim dijelom ovog susreta, ali Thibaut Courtois zaustavljao je njihove pokušaje i prometnuo se u glavnog junaka Madriđana te zasluženo ponio titulu igrača utakmice. Njegovu kao i reakciju Carla Ancelottija već smo prenijeli, a evo i što je o ishodu i samoj utakmici rekao strateg suparničke momčadi.

"Ovo nije nevjerojatno, ovo je samo normalan nogometni rezultat. Imali smo puno više udaraca, ali ona najvažnija statistika je apsolutno na strani Madrida. Oni su zabili, mi nismo i to je najlakše objašnjenje u svijetu nogometa. Okrutno je, ali to poštujemo", poručio je Jürgen Klopp nakon susreta pa dodao:

"Kada je vratar igrač utakmice, onda nešto nije dobro kod druge momčadi. Courtois je imao tri nevjerojatne obrane, ali volio bih da smo imali više takvih prilika. S druge strane, u posljednjoj trećini susreta, imali smo neke ubačaje prema Courtoisu koji baš i nisu imali smisla. Problem je u tome da kada igrate protiv Reala, koji igra toliko duboko, njihova prijetnja iz kontranapada je ogromna. Vidio sam u našoj igri puno dobrih stvari, ali to nije bilo dovoljno. I to prihvaćamo. Odigrali smo dobru utakmicu, ali kada izgubite 1-0 onda znate da to nije dovoljno dobro. Ova momčad Reala je nevjerojatno iskusna. Imaju najiskusnijeg i najuspješnijeg trenera u europskom nogometu. Kada izgubite, morate pomislite da ste mogli bolje. Ali je li moguće u 63. utakmici sezone dati sve od sebe? Ne znam... Nismo uzeli nagradu i to je dio ove igre. Real Madrid će jednoga dana izgubiti finale, ali to se nije dogodilo ovoga puta", zaključio je.

image
FRANCK FIFE Afp

Linker
19. travanj 2024 06:38