Slavlje igrača AZ Alkmaara

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
OPET PRESUDILI PENALI

Hajduk saznao protivnika ako prođe u veliki finale Lige prvaka! Prije utakmice gaf organizatora pa velika drama

Završila je prva polufinalna utakmica juniorske Lige prvaka u Ženevi, sve je danas tamo u znaku Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2023. 15:10

Juniori Hajduka od 18 sati u Ženevi igraju utakmicu generacije, u polufinalu juniorske Lige prvaka čeka ih Milan, a od 13 sati počeo je drugi polufinalni susret između Sportinga i AZ Alkmaara.

Na travnjaku je sve prštalo, u prvih 48 minuta pala su četiri pogotka, regularno vrijeme završilo je s 2:2, a u ruletu jedanaesteraca sretnija je bila nizozemska momčad (4:3).

Sporting je poveo već u 9. minuti pogotkom Cabrala, a Alkmaar je sve preokrenuo u šest minuta, od 30. do 36. Prvo je za izjednačenje zabio Poku, a vodstvo je Nizozemcima osigurao Daal. Odmah na otvaranju drugog poluvremena portugalski sastav je izjednačio golom Lambe, a unatoč popriličnoj sudačkoj nadoknadi, (čak osam minuta), golova više nije bilo.

U 97. minuti Alkmaaru je isključen Stam, no to više nije imalo utjecaja na igru, jer se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Vratar AZ-a Owusu-Oduro je obranio udarce Lambe i Ribeira, dok je s druge strane Callai zaustavio samo udarac De Jonga, i AZ je tako postao prvi nizozemski finalist UEFA-ine juniorske Lige prvaka.

Finale je na rasporedu 24. travnja, također u Ženevi.

image

Navijači Hajduka ispred stadiona u ženevi

VOJKO BASIC Cropix

A zanimljiv je bio i uvod u tu utakmicu, koju su Hajdukovi navijači pratili jednim okom. Desetak minuta prije početka prvog polufinala, unutar stadiona u Ženevi sa zvučnika se zaorila ona slavna: ‘O Hajduče, dica su tvoja uvik uz tebe…‘

Što se dogodilo i kako je došlo do gafa uoči okršaja mladih Portugalaca i Nizozemaca znaju samo organizatori, no po svemu sudeći, Hajduk je nogometna priča dana u Ženevi, pogotovo kad su u pitanju navijači.

Zagrijavanje je u punom jeku, očekuje se 10.000 Hajdukovih navijača sa svih strana Europe i svijeta, a kakva je atmosfera i što se trenutno događa u ‘bijeloj Ženevi‘ možete pratiti u našem prijenosu uživo.

image
VOJKO BASIC Cropix
image
VOJKO BASIC Cropix

Linker
17. svibanj 2024 11:34