SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
VATRENI TROJAC

Kako su odigrali Hrvati? ‘Modrić nije mogao pokazati magiju, imao je samo jednu opciju. Gvardiol? Odličan‘

Joško i Kova su ispali, Luka juri prema šestom trofeju u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2024. 00:33

Da je Real Madrid mačka s devet života znali smo i prije uzvratne utakmice s Manchester Cityjem, a dvoboj na Etihadu samo je po tko zna koji put potvrdio tu tezu.

Kraljevi su 17. put izborili polufinale Lige prvaka, potvrdivši tako privatizaciju najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Nakon 90 minuta igra bilo je 1:1, a budući da produžeci nisu iznjedrili novi pogodak, pobjednika i prolaznika u polufinale odlučivala je lutrija jedanaesteraca u kojoj su se bolje snašli gosti. Iako nije krenulo baš tako...

Alvarez je zabio u prvoj seriji za City, a Luka Modrić promašio na drugoj strani. Na njegovu sreću Bernardo Silva također, zatim je Bellingham poravnao rezultat, a Mateo Kovačić promašajem omogućio svojoj bivšoj momčadi da dođe do pobjede, što je ona i učinila. Vazquez, Nacho i naposljetku Rudiger pogađali su do kraja za Real i odveli "kraljeve" na pretposljednju stepenicu do "klempavog pokala".

Kapetan hrvatske repezentacije utakmicu je započeo je s klupe i ušao u 78. minuti umjesto Kroosa. Marca mu je dala ocjenu 6.

"Ušao je umjesto Kroosa u 78. minuti i dogodila mu se ista stvar kao i Nijemcu; bez lopte u nogama nije mogao pokazati magiju. Branio se jer druge opcije nije bilo. Fizički nije bio na razini kako bi iskoristio svoje kvalitete u završnici produžetaka. Promašio je jedanaesterac u raspucavanju", stoji u opisu Marce.

image
PAUL ELLIS Afp

Goal je ocijenio predstave dvojice Hrvata na poraženoj strani, Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

"Valverde mu je zagorčavao život na početku utakmice, ali izborio se i odradio odličan obrambeni posao do 120. minute", napisali su za Cityjeva stopera.

image
MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia

Kova je nažalost ispao tragičar...

"Zamijenio De Bruynea u 112. minuti i izgubio živce u raspucavanju".

image
PAUL ELLIS Afp

Linker
18. travanj 2024 07:37