SERGEI SUPINSKY Afp
POPRAVNI PROTIV ŠAHTARA

Ključna utakmica za Real Madrid, Luka Modrić jasan: ‘Nemamo više prostora za pogrešku‘

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je najavio dvoboj sa Šahtarom u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2021. 09:03

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od ključnih igrača Real Madrida Luka Modrić najavio je utakmicu sa Šahtarom u Ligi prvaka, a tom je prilikom progovorio i o drugim nogometnim temama poput Zlatne lopte i ideje da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine. Što se Lige prvaka tiče, Real je drugi u skupini D s tri osvojena boda, tri manje od Šerifa koji je prvi, dok Šahtar i Inter imaju po bod.

"Pred nama je jako važna utakmica, posebno jer smo zadnju izgubili kod kuće. Nemamo više prostora za pogrešku. Moramo u utakmicu ući kao Real Madrid, puni samopouzdanja i snage. U zadnje tri utakmice nismo bili na najboljoj razini, ali reprezentativna pauza nam je dobro došla. Spremni smo odigrati dobru utakmicu", rekao je Modrić.

Real ne izgleda dobro u zadnje vrijeme, a to gotovo odmah za sobom povuče kritike na račun igrača kraljevskog kluba, no Modrić je na to navikao.

"Kad igrate za Real Madrid, morate se naviknuti na kritike. Ako pobijedite, sve je odlično, ali kad nam se dogode rezultati kao u zadnje tri utakmice, počinju sumnje jesmo li na dobroj razini ili ne. Ne brinemo puno, vjerujemo u sebe i svoje kvalitete."

image
Luka Modrić
SERGEI SUPINSKY Afp

Jedna od glavnih nogometnih tema u zadnje vrijeme je Svjetsko prvenstvo i ideja da se igra svake dvije godine. Mišljenja su podijeljena, a hrvatski kapetan je protiv ove ideje.

"Za mene Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nema smisla. Svjetsko prvenstvo je posebno baš zato što se održava samo svake četiri godine. Ne bih volio vidjeti da se igra svake dvije godine, ali kao što ste već rekli, nas ne pitaju previše za mišljenje", rekao je Modrić novinarima.

Modrićev suigrač Karim Benzema se prometnuo u jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte.

"Postoji nekoliko kandidata koji mogu pobijediti, a za mene je Karim jedan od njih. Zaslužio je to zbog svojih igara ove godine, ali i zbog toga kako je igrao zadnjih godina. Osvojio je Ligu nacija s Francuskom i to je također važno pri glasovanju za ovu nagradu", zaključio je Modrić.

Linker
21. travanj 2024 19:39