PAUL ELLIS Afp
SVE JE DOBIO

Klopp briljira: ‘Kad dođe dan da nisam zadovoljan polufinalom Lige prvaka, znat ću da nešto nije normalno‘‘

‘Emery je kralj europskih kupova. I ono što radi doista je fascinantno‘, divi se Nijemac novom protivniku
Piše: T. JuranovićObjavljeno: 14. travanj 2022. 08:43

Uzeo je rizik, ali je na kraju uz mrvicu drame i pogodio. Jürgen Klopp protiv Benfice je odlučio odmoriti sedmoricu prvotimaca, što ga je moglo stajati, no bez obzira na frenetičnu i motiviranu Benficu, onih 3:1 iz Lisabona pokazalo se dovoljnim: imali su Redsi 3:1, a posljednja dva Benficina gola pala su prekasno da nešto dramatično promijene (3:3). Time si je Klopp osigurao "dejt" s Emeryjem u polufinalu Lige prvaka. Prevedeno, dobio je i ovce i novce...

Razlog miksanju sastava nije bio podcjenjivanje suparnika, već činjenica da ga već u subotu ćeka novi mega-sudar sa Cityjem, u polufinalu FA kupa.

image
PAUL ELLIS Afp

- Ne, nikad ništa ne uzimamo zdravo za gotovo - reći će nakon utakmice njemački strateg, kojem je ovo već treće polufinale LIge prvaka s Liverpoolom u njegovoj eri - Naravno da ovo nije bila predstava koju sam očekivao i kakvom sam se nadao, nije to bila niti defenzivna predstava koju sam pripremao, ali kada dođe dan da neću biti zadovoljan plasmanom u polufinale LIge prvaka, značit će da nešto doista nije dobro, niti normalno. Kada pričamo o Benfici, zabili su krasna tri golsa, a loše postavljanje ofsajda, u čemu smo patili, moja je krivica.

Uz polufinale LP-a, Klopp je Salahu, Maneu, Alcantari i Fabinhu dao skromnu minutažu, dok je Van Dijka i Robertsona ostavio na klupi za pričuve. Dok je City igrao s prvom momčadi u ludom madridskom dvoboju, i nenormalno se trošio, Liverpool je uoči novog derbija dobio jednu malu, ali značajnu prednost: više odmorenih igrača. To su sitnice koje mogu presuditi...

- Villarreal? Po mojem sudu, gledajući obje utakmice, zaslužili su proći dalje. A znamo i zašto: oni gotovo sigurno imaju najuspješnijeg kup-trenera na svijetu, koji itekako dobro zna što radi. Unai Emery je kralj europskih kupova. I ono što radi doista je fascinantno. Divim mu se i veselim susretu - zaključio je Klopp.

Linker
15. travanj 2024 21:12