REUTERS
ZANIMLJIVA ANEGDOTA

LEGENDARNI TRENER MADRIDSKOG REALA OTKRIO KAKO JE MESSI UŠAO U PRVU MOMČAD BARCELONE: 'Da nije bilo mene, ne bi mu ni ponudili ugovor...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2019. 17:34

Lionel Messi sinoć je odigrao još jednu veličanstvenu utakmicu za Barcelonu protiv Liverpoola u prvom ogledu polufinala Lige prvaka. Messi je bio dvostruki strijelac u velikoj pobjedi od 3:0.

Fabio Capello, bivši izbornik talijanske reprezentacije i bivši trener Reala, rekao je svojevremeno za Sky Sports kako je on bio zaslužan za to što je Barcelona odlučila potpisati Messija. A Zanimljive anegdote talijanski i španjolski mediji prisjetili su se nakon sinoćnje veličanstvene utakmice Argentinca...

"Bio sam trener Juventusa i igrali smo prijateljsku utakmicu s Barcelonom. Messi je tada imao 16 godina, a nakon 20 minuta rekao sam Rijkaardu: 'Ne može igrati za vas, bit će vam četvrti stranac. Daj ga meni na posudbu na godinu dana i nakon toga ćete se smijati. Rijkaard mi je rekao da će vidjeti što se može napraviti, prisjetio se legendarni talijanski stručnjak.

Međutim, od cijele priče nije bilo ništa.

"Laporta je rekao da će ga zadržati čim je čuo da sam ga ja pohvalio. Nakon toga na novinarskoj sam konferenciji otvoreno rekao da sam vidio igrača koji će postati vrhunski", dodao je Capello.

Koliko je bio u pravu i koliko je Barcelona od Messija imala koristi dovoljno govori činjenica da mu je sinoćnji gol iz slobodnog udarca bio 600. gol koji je postigao za katalonski klub.

Linker
25. travanj 2024 10:58