Gabriel Vidović

 SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp
BAŠ ŠTETA!

Mladi Vatreni trebao je debitirati za Bayern, i to protiv - Barcelone! A onda se dogodio peh...

Neće zaigrati u Ligi prvaka, ali će zato nastaviti dobro utabanim putem klupskih ikona.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. prosinac 2021. 14:09

Da je sreće bilo u srijedu navečer na Allianz Areni gledali bi još jednog Hrvata koji puno obećava. Ali, Gabriel Vidović se ozljedio. Ima problema sa bedrenim mišićem i morat će propustiti veliku prigodu u Ligi prvaka. Julian Nagelsmann je imao plan, htio je 18-godišnjeg Hrvata povući iz druge momčadi i ponudit mu šansu u dvoboju s Barcelonom. Susretu koji nema natjecateljsko značanje za Bavarce, idealnom za skupljanje iskustva mladom igraču. Ali, nije bilo sreće, mladi napadač mora na desetodnevnu stanku.

Gabriel Vidović prvog je dana prosinca navršio 18 godina, igra za drugu momčad Bayerna u Regional ligi gdje je ove sezone postigao 12 zgoditaka uz sedam asistencija u 20 utakmica. S obzirom da mlada momčad Bayerna ionako nema utakmica do sljedeće godine, Nagelsmann je već i prije susreta sa Dortmundom najavio kako želi povesti Vidovića na utakmicu s Borussijom prošle subote s naglaskom da je minutažu planirao kontra Xavijeve Barcelone. No, svi su planovi propali, čekat će Vidović na novu prigodu.

Upoznala bi time 180 centimetara visokog Vidovića i šira javnost, poglavito hrvatska. Pritom treba kazati da je napadač rođen u Augsburgu još od veljače 2020. igrač mlađih selekcija Hrvatske. Počeo je kod Tomislava Rukavine u selekciji U-17, a danas već ima i dva nastupa u Bišćanovoj U-21. Njegov otac Zoran porijeklom je iz BiH, iz Žepča, odakle se sredinom 90-ih zaputio u Njemačku. Gabriel je karijeru započeo u Augsburgu, nastavio u Bayernu s kojim ga ugovor veže do ljeta 2023., ali bavarski velikan već je najavio produljenje. Time bi Vidović, koji se najbolje snalazi na poziciji povučenog "špica" ušao u konkurenciju sa Thomasom Müllerom, Leroyem Sanéom i Jamalom Musialom što ga vjerojatno usmjerava prema posudbi. Ali, sličan put sa posudbama uspješno su prošli Philipp Lahm, David Alaba i Serge Gnabry, pa što ne bi i Vidović.

Linker
23. travanj 2024 14:13