OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
KAKAV KOMPLIMENT

‘Modrićevu igru treba sačuvati kao zadnju kap finog vina. Kao da je ravnao londonskom filharmonijom...‘

Zamjenik glavnog urednika španjolskog dnevnika Marca sjajno je opisao igru kapetana Vatrenih.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2021. 08:27

Nakon sjajne partije madridskog Reala protiv Atalante u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka (3:1) i potvrde prolaska među osam najboljih europskih momčadi, ne prestaju se nizati hvalospjevi na račun igre Luke Modrića. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je po mnogima bio, ako ne igrač utakmice, onda uz bok toj tituli koju se često, zbog važnosti postignutog pogotka pripisuje Karimu Benzemi.

Upravo je francuskom napadaču Modrić asistirao za 1:0 potkraj prvog poluvremena, nakon što je osujetio ispucavanje Atalantinog vratara Sportiella. Hrvatski veznjak nije sam išao na završavanje akcije, već je svesrdno i nesebično uposlio Benzemu koji je bio u još boljoj poziciji za postizanje pogotka.

Odmah nakon utakmice objavili smo prvu opisnu ocjenu Marce koja ga je nazvala genijalcem, a nedugo zatim izašla je i kolumna koju je Modriću posvetio zamjenik glavnog urednika toga lista, Carlos Carpio.

image
Luka Modrić protiv Atalante
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Prevodimo je integralno:

- Kada shvatite da će 9. rujna Luka Modrić napuniti 36 godina, obuzme vas neki osjećaj nostalgije. Odmah potom poželite da on nikada ne prestane igrati nogomet, znajući da nema žurbe za vas - jer jednom ćete ga opet sigurno vidjeti kako igra. Njegovu igru treba sačuvati, kao kapljicu sjajnog vina, da se taj okus nikada ne zaboravi - piše Carpio pa nastavlja:

- Svaki njegov potez koji daje prijateljima nogometa širom svijeta može proizvesti samo mala skupina nogometaša, s velikim početnim slovom, u koju spada i on. Istina, možda ne znamo koliko će Modrić još moći nastaviti na ovoj razini izvrsnosti, ali znamo da smo sinoć svjedočili jednom od posljednjih recitala ovog sjajnog i neponovljivog igrača, na zalasku njegove karijere.

Carpio podsjeća i na Modrićeve riječi izrečene u mix-zoni madridskog stadiona odmah nakon utakmice:

- Ipak, Luka nas je nakon utakmice podsjetio na to da su godine samo broj i da igrača moramo gledati po onome što čini na terenu. Također, rekao je da ne moramo gledati njegove dokumente rekavši - osjećam se kao da imam 27 godina, gladan sam trofeja i želim se natjecati za vrh. Moguće je da je u pravu i da će se i u njegovom slučaju raditi o novom nogometnom trajanju koje je sve dulje u novijem vremenu. Iskreno, nadam se da je tome tako i u slučaju hrvatskog Genijalca - dodaje zamjenik glavnog urednika Marce.

A za kraj...

- Ako to i nije tako, uživajte. Baš kao da mu je sinoć bila posljednja utakmica, ona u kojoj se kretao s loptom po terenu kao da ravna londonskom filharmonijom. Bio je to onaj Modrić koji kad igra s Kroosom i Benzemom, igra drugačiji nogomet. Onaj na višoj razini. Bio je to Modrić koji nastavlja podsjećati na slavne dane Reala. Rijetki su u povijesti bili na njegovoj visini - piše Carpio.

Linker
25. travanj 2024 01:46