TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SPEKTAKL BEZ VATRENOG

‘Moramo bez Matea Kovačića, ali patimo bez njega! A tako se veselio zaigrati protiv bivšeg kluba...‘

Real mora riješiti problem neučinkovitosti, dok u Chelseaju žale za izostankom ozlijeđenog Kovačića
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 27. travanj 2021. 12:18

Dok se odjeci propale Superlige još pokušavaju utišati, madridski Real i Chelsea će večeras od 21 sat zaigrati u polufinalu Lige prvaka - natjecanja iz kojeg su željeli ili još uvijek žele pobjeći. Pita li se bookmakere, onda je Real favorit, no ne izraženi (2,40 je koeficijent na Španjolce, a 3,20 na Engleze) budući da su im dionice znatno pale nakon neuvjerljivih partija u domaćem prvenstvu. Razlog leži u neefikasnosti - Madriđani su u lovu na španjolsku titulu u tri kola zabilježili dva 0-0 remija, i to protiv Betisa kod kuće i Getafea u gostima.

Kako riješiti sterilnost pred protivničkim golom, problem je s kojim se Zinedine Zidane muči i zbog kojeg mu kritičari daju manje šanse no što bi to inače bio slučaj. Protiv Betisa je u napadačkom smislu funkcionirao tek Luka Modrić, za kojeg su španjolski mediji napisali da nije imao raspoloženog suigrača na terenu koji bi konkretizirao njegova razigravanja. Zidane je pak hvalio obrambenu liniju, a uoči okršaja s Chelseajem istaknuo je kako će sve momčadi imati problema u finišu sezone, a ne samo Real.

image
LLUIS GENE Afp

I dalje nema Ramosa

- Mi ćemo se boriti do samog kraja za svaki trofej koji nam je preostao. Chelsea je momčad koja ima puno iskustva u Ligi prvaka. Utakmica će biti ratnička, moramo se jako dobro braniti i pokušati stvarati i realizirati naše prilike. Motivirani smo jer znamo koliki je ulog, a protiv protivnika kakav je Chelsea moramo biti na najvišem nivou u najvažnijoj utakmici sezone - istaknuo je Zizou.

Jedan od onih koji će, u Ramosovu odsustvu (ozljeda), morati ponuditi veliku partiju je stoper Raphaël Varane.

- Ovaj dio natjecanja jako je zahtjevan, a na koncu će odlučivati detalji. No mi igramo na svom terenu i moramo se postaviti sa željom da pobijedimo. Obrana nam je u dobroj formi, osobito Courtois, koji cijele sezone brani sjajno. Moramo se prilagoditi na njihove promjene sustava igre i za mene je to zapravo najveći izazov kada govorimo o igranju protiv Chelseaja. Mi se pak poznajemo jako dobro, dugo smo na okupu i kada je riječ o branjenju, to moramo raditi zajedno, bez iznimke - dodao je Varane.

Za razliku od Realova tabora, u Chelseajevu je raspoloženje znatno vedrije. Londončani su proteklog vikenda slavili 1-0 protiv West Hama, čime su se od tog kluba odvojili na četvrtom mjestu Premierlige, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka. Chelsea je sada na 58 bodova, a West Ham na 55.

image
CLIVE ROSE Afp

Uz to, pogodak odluke postigao je osporavani Timo Werner, za kojeg se navijači Chelseaja nadaju da će u finišu sezone konačno ponuditi konkretne partije. Idilu na Stamford Bridgeu kvari jedino ozljeda Matea Kovačića. Hrvatski reprezentativac navodno još nije fit nakon ozljede tetive, zbog čega se trener Thomas Tuchel požalio novinarima.

Trenerovi komplimenti

- Trenutno patimo u igri bez Kovačića. Nadamo se da će se vratiti u subotu za ogled protiv Fulhama, ali neće biti spreman za Real. Još nije trenirao s momčadi i bilo bi prerano vratiti ga u sastav. Šteta, jako se veselio igranju protiv bivših suigrača, a nama je bio ključan u utakmicama protiv Brightona i West Hama. Tehnički je potkovan, brz s loptom i ima sjajan dribling. No moramo se snaći bez njega - istaknuo je Tuchel. Njemački je trener uoči Reala pozvao igrače da budu pametni i oprezni.

- Sigurno da ćemo nakon ovakvog okršaja biti pametniji i bolji. O ovome svaki klinac sanja - igrati važnu europsku utakmicu protiv Real Madrida. Zidane ima nevjerojatan niz s Realom u Ligi prvaka, ono što su postigli je ogromno. Oni su najiskusnija momčad ovdje, a ovo je najteži mogući ispit za nas. Samopouzdanje i vjera u svoje mogućnosti bit će ključni za prolazak - zaključio je Tuchel.

Linker
20. travanj 2024 03:04